Μετά τη χτεσινή είδηση πως η Κομισιόν επέβαλε στους υπαλλήλους της να διαγράψει την εφαρμογή TikTok από τις συσκευές τους, για λόγους ασφαλείας, ο εκπρόσωπος του TikTok προέβη σε δηλώσεις, για να υπερασπιστεί την εφαρμογή.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του ίδιου, «πιστεύουμε ότι αυτή η αναστολή είναι λανθασμένη και βασίζεται σε θεμελιώδεις παρανοήσεις. Μας εκπλήσσει που η Επιτροπή δεν επικοινώνησε απευθείας μαζί μας ούτε έδωσε μια εξήγηση – ζητήσαμε μια συνάντηση για να ξεκαθαρίσουμε τα δεδομένα σχετικά με το πώς προστατεύουμε τα δεδομένα των 125 εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλη την ΕΕ που έρχονται στο TikTok κάθε μήνα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Τέλος, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο εκπρόσωπος του TikTok προσέθεσε πως «συνεχίζουμε να βελτιώνουμε την προσέγγισή μας στην ασφάλεια δεδομένων, μεταξύ άλλων με τη δημιουργία τριών κέντρων δεδομένων στην Ευρώπη για την αποθήκευση δεδομένων χρηστών σε τοπικό επίπεδο, περαιτέρω μείωση της πρόσβασης των εργαζομένων στα δεδομένα και ελαχιστοποίηση των ροών δεδομένων εκτός Ευρώπης».