Η ρωσίδα αφέντρα Viktoria Nasyrova κατηγορείται ότι προσπάθησε να σκοτώσει μια φίλη της, που ήταν σωσίας της, δίνοντας της να φάει ένα κομμάτι chessecake δηλητηριασμένο με το ηρεμιστικό Phenazepam. Όπως ανέφερε χθες (30/1) στη δίκη ο Έλληνας βοηθός εισαγγελέα Κωνσταντίνος Λιτούργης η Viktoria άφησε πίσω της ένα χάος από αποδεικτικά στοιχεία, με το DNA της να βρίσκεται παντού στο κουτί με το γλυκό.

Στο επίκεντρο της δίκης θα βρεθούν οι συνεντεύξεις που έδωσε η γυναίκα μετά τη σύλληψής της, περιλαμβανομένης και αυτής στη New York Post το 2017, όταν καυχιόταν για τους πελάτες που λάτρευαν τον σαδομαζοχισμό.

«Της έγινε η ερώτηση: “υπάρχει μια γυναίκα που ονομάζεται Olga και μοιάζει πολύ με εσάς, η οποία είπε ότι τη δηλητηριάσατε με ένα κομμάτι cheesecake προκειμένου να κλέψετε την ταυτότητά της”», είπε ο Λιτούργης, αναφερόμενος στο φερόμενο θύμα, την Olga Tsvyk. «Ξέρετε τι έκανε η κατηγορούμενη όταν της έγινε αυτή η ερώτηση; Χαμογέλασε. Και ξέρετε ποια ήταν η απάντησή της; “Γνωρίζω αυτό το πρόσωπο. Ξέρω ποιον εννοείτε. Δεν την ανάγκασα να φάει το cheesecake”. Αυτό δεν είναι αστείο. Δεν είναι απλά μια ιστορία. Δεν είναι ένα ατύχημα και δεν είναι ένα λάθος. Η κατηγορούμενη σκόπευε να σκοτώσει αυτή τη γυναίκα και να κλέψει την ταυτότητά της» πρόσθεσε.

Το θύμα είπε ότι η αφέντρα έφαγε δύο κομμάτια γλυκού και της πρόσφερε το τρίτο με το ηρεμιστικό. Είκοσι λεπτά αργότερα άρχισε να νιώθει άρρωστη. «Ήθελα να ξαπλώσω. Έχανα τις αισθήσεις μου και της είπα ότι δεν αισθανόμουν καλά. Είχα ναυτία και έκανα εμετό» είπε.

Η Ρωσίδα στη συνέχεια έκλεψε το διαβατήριο και τα χρήματα της φίλης της και προσπάθησε να παρουσιάσει το περιστατικό σαν απόπειρα αυτοκτονίας, αδειάζοντας το κουτί με τα χάπια γύρω από το σώμα της. «Η κατηγορούμενη είναι πολύ έξυπνη» είπε ο βοηθός εισαγγελέα.

Ένας από τους βασικούς μάρτυρες είναι ένας άνδρας ο οποίος ισχυρίζεται ότι η Nasyrova, την οποία είχε γνωρίσει μέσα από μια ρωσική ιστοσελίδα γνωριμιών το 2016, τον νάρκωσε σε συνάντησή τους. Ο άνδρας είχε φάει ψάρι και λαχανικά μαγειρεμένα από τη γυναίκα και τρεις μέρες αργότερα ξύπνησε στο νοσοκομείο Columbia Presbyterian. «Τα συμπτώματά του ήταν σχεδόν τα ίδια με αυτά της Olga», δήλωσε ο Λιτούργης, προσθέτοντας ότι το ρολόι και τα μετρητά του άνδρα είχαν κλαπεί.

Η Nasyrova, αν καταδικαστεί για απόπειρα δολοφονίας, αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και 25 ετών. Κατηγορείται επίσης ότι νάρκωσε, σκότωσε και έκαψε το πτώμα της γειτόνισσάς της στη Ρωσία.