Έφυγε από τη ζωή, πλήρης ημερών, η Κραστίνα Γκέτσεβα, σύζυγος και μούσα του μεγάλου ελληνιστή Στέφαν Γκέτσεβ, «ένας βαθιά πνευματικός άνθρωπος, δάσκαλος ήθους, σεμνότητας, αλτρουισμού και αγάπης», όπως αναφέρει σε σχετική ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο ελληνοβουλγαρικός σύνδεσμος «Αριστοτέλης». «Με τις μεταφράσεις και τις επιστημονικές εργασίες της στη Βουλγαρική Ακαδημία Επιστημών, με συνέπεια και αρτιότητα άφησε πίσω της πολύτιμο έργο», επισημαίνεται για την εκλιπούσα.

«Από τα ιδρυτικά μέλη του “Κύκλου φίλων Στέφαν Γκέτσεβ” και του Συνδέσμου Αριστοτέλης, επίτιμο μέλος του ΔΣ του, ήταν η φιλέλληνας που με ήθος και αγάπη αγκάλιασε τη φιλία ανάμεσα στον ελληνικό και βουλγαρικό λαό, αφού σε όλη τη διάρκεια της κοινής ζωής τους, στηρίζοντας το μεγάλο έργο του ελληνιστή Στέφαν Γκέτσεβ, είχε την ευκαιρία να γνωρίσει όλον τον πνευματικό πλούτο της Ελλάδας του περασμένου αιώνα», τονίζεται στη σχετική ανάρτηση.

Η Κραστίνα Γκέτσεβα ήταν μεταξύ αυτών που πρωτοστάτησαν και σε ένα πολύ σημαντικό πολιτιστικό πρότζεκτ, την τετράγλωσση (βουλγάρικα, ελληνικά, αγγλικά και γαλλικά) ιστοσελίδα αφιερωμένη στον σύζυγό της, Βούλγαρο ποιητή, ελληνιστή, μεταφραστή ελληνικής λογοτεχνίας, συγγραφέα, δοκιμιογράφο, δραματουργό, κριτικό λογοτεχνίας και διπλωμάτη Στέφαν Γκέτσεβ (1911–2000). Η ιστοσελίδα είναι διαθέσιμη στο: https://www.stefangechev.com/.

«Αγαπημένη μας Τίτη, καλό δρόμο, τώρα θα είσαι πάλι στην αγκαλιά του Στέφαν Γκέτσεβ, του ανθρώπου που λάτρεψες», αναφέρουν τα μέλη του «Αριστοτέλη» στον αποχαιρετισμό τους. Το τελευταίο αντίο θα πουν στην Κραστίνα Γκέτσεβα συγγενείς, φίλοι και γνωστοί αύριο το πρωί, στις 11:30, στην αίθουσα τελετών, στα κεντρικά νεκροταφεία Σόφιας.