Ο κορονοϊός έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην Κίνα, αφού λίγο καιρό μετά τη χαλάρωση των δυστοπικών μέτρων για τον ιό, τα κρούσματα βρίσκονται σε έξαρση, με αποτέλεσμα οι θάνατοι να αυξάνονται ραγδαία και να επικρατεί το αδιαχώρητο στα αποτεφρωτήρια.

Όπως αναφέρει το bloomberg.com, μόνο οι αρχές στην περιφέρεια Longhua της Σανγκάης σημείωσαν για το Σαββατοκύριακο πως το τοπικό αποτεφρωτήριο είχε λάβει περισσότερα από 500 πτώματα εκείνη την ημέρα, περίπου πέντε φορές περισσότερα απ’ ό,τι συνήθως.

Μάλιστα, η ερευνητική εταιρεία με έδρα το Λονδίνο Airfinity Ltd που εστιάζει σε προγνωστικές αναλύσεις υγείας, εκτιμά ότι το Πεκίνο μπορεί να δει τους θανάτους από τον κορονοϊό να σκαρφαλώνουν από 9.000 έως και 25.000 την ημέρα.

Εργάτες μεταφέρουν σε κοντέινερ τη σορό ατόμου που έχασε τη ζωή του από κορονοϊό, ώστε να μεταφερθεί σε αποτεφρωτήριο

Επίσης, το δημοσίευμα εκτιμά με βάση τα στοιχεία που συνέλλεξε, ότι υπάρχει αναμονή στις κηδείες που φτάνει μέχρι στα μέσα Ιανουαρίου.

Χαρακτηριστικά, ένας υπάλληλος αποτεφρωτηρίου δήλωσε πως «όλο το σύστημα έχει παραλύσει αυτή τη στιγμή» και πρόσθεσε ότι «τα πράγματα εδώ είναι πιο δύσκολα απ’ ό,τι μπορεί να αντέξει κάποιος».

Παρόλα αυτά, μέχρι στιγμής η κινεζική κυβέρνηση έχει αναγνωρίσει επίσημα μόνο 12 θανάτους, όμως οι ειδικοί θεωρούν ότι σε καμία περίπτωση τα νούμερα δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια. Ταυτόχρονα, ανησυχούν επειδή πλησιάζει η κινεζική πρωτοχρονιά και αναμένονται πολλά ταξίδια στο εσωτερικό της χώρας.

Αποτεφρωτήριο στην Κίνα