«Πονοκέφαλος» για την Ντάουνινγκ Στριτ φέρεται να έχουν γίνει οι βουλευτές που ταξίδευαν εκτός Βρετανίας επικαλούμενοι επαγγελματικούς λόγους αλλά για να κάνουν σεξ, αφού ελλοχεύει ο κίνδυνος να πέσουν θύματα εκβιασμού από ξένες δυνάμεις και να μετατραπούν σε «Δούρειους Ίππους».

Όπως αναφέρει η dailymail.co.uk, Βρετανοί βουλευτές φέρεται «να ήταν τύφλα στο μεθύσι» και να συναντιόντουσαν «με πόρνες στα ξενοδοχεία», όπου επιδίδονταν «σε αχαλίνωτο σεξ», με ορισμένους συνεργάτες «να τους επικρίνουν για ανάρμοστη συμπεριφορά».

Αυτό το γεγονός λοιπόν, εγείρει φόβους ότι ξένες κυβερνήσεις μπορεί να εκβιάσουν τους βουλευτές και να ζητήσουν ανταλλάγματα, τα οποία θα υποβαθμίσουν τη θέση της Βρετανίας.

Μέχρι στιγμής, δεν έχουν εξακριβωθεί οι παραπάνω κατηγορίες, οι οποίες ξεκίνησαν ύστερα από άρθρο του Politico που ανέφερε πως αυτές οι συμπεριφορές δεν αφορούν «μεγάλα ονόματα», αλλά βουλευτές που δεν είναι στελέχη πρώτης γραμμής, ενώ πρόκειται τόσο για μέλη των Τόρις, όσο και των Εργατικών. Μάλιστα, φρόντισαν και μερικά ταξίδια να καλύπτονται από ξένες κυβερνήσεις ή εταιρείες, ώστε να μην υπάρχουν σκληροί έλεγχοι.

Χαρακτηριστικά, ένας από τους βουλευτές, που πλέον είναι μέλος της Βουλής των Λόρδων, σε ταξίδι στη Νοτιοανατολική Ασία με κοινοβουλευτική ομάδα είχε ρωτήσει που είναι ο πλησιέστερος οίκος ανοχής. Άλλος ένας από τους Τόρις και πρώην υπουργός μάλιστα, έμενε ως αργά ψάχνοντας «ντόπιες γυναίκες» – και αν κρίνουμε από την μαρτυρία άλλου βουλευτή, αναζητούσε «πολύ νεαρά κορίτσια».