Την περίοδο των Χριστουγέννων πολλοί είναι αυτοί που καλούν σπίτι τους κόσμο για να γιορτάσουν. Οι οικοδεσπότες υποδέχονται τους καλεσμένους και φοράνε τα καλά τους… Όχι όμως όλοι. Κάποιοι προτιμούν να τους υποδέχονται… γυμνοί.

Ένα ζευγάρι Βρετανών μιλάει ανοιχτά για τα σχέδιά του να περάσει την εορταστική περίοδο κάπως διαφορετικά, καθώς δεν θα φορέσουν ούτε ρούχα όταν θα τους επισκεφθούν οι συγγενείς στους στο σπίτι. Η Helen Berriman θα φιλοξενήσει τη μητέρα της, 75 χρονών, και την κόρη της, 15 ετών, για μεσημεριανό γεύμα την ημέρα των Χριστουγέννων, όπου θα καθίσει γυμνή στο πλευρό του συζύγου της, Simon. «Μερικοί άνθρωποι μας κοιτάζουν σαν να είμαστε τελείως τρελοί, ειδικά όταν ανακαλύπτουν ότι φιλοξενούμε άτομα στο σπίτι μας κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων γυμνοί, αλλά θέλουμε να αποδεχθούμε το σώμα σας και όλοι να νιώθουν άνετα», είπε η Berriman στην Caters.

«Η έφηβη κόρη μου και η μαμά μου αποδέχονται απόλυτα τον τρόπο ζωής μας και πραγματικά δεν το σκέφτονται όταν ανοίγουμε την πόρτα του σπιτιού μας», πρόσθεσε με ενθουσιασμό η γυναίκα. «Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν το σκέφτονται έτσι, αλλά λειτουργεί για εμάς» δήλωσε το ζευγάρι γυμνιστών και μεταδίδει η New York Post.

Θα ανταλλάξουμε δώρα, θα παίξουμε μερικά παιχνίδια και θα σηκώσουμε ένα ποτήρι — μια εντελώς κανονική ημέρα Χριστουγέννων. Απλώς ο Σάιμον κι εγώ δεν θα φοράμε ρούχα» είπαν. Η Berriman ξεκίνησε να βγαίνει με τον Simon το 2015 και αρχικά παραξενεύτηκε από το γεγονός ότι ήταν γυμνιστής. Εκείνη την εποχή, η ανύπαντρη μαμά ζούσε μια συμβατική ζωή ενώ ήταν πλήρως ντυμένη.

Ενώ ο Σάιμον κυκλοφορούσε πάντα γυμνός, η Μπέριμαν δεν βρήκε το κουράγιο να γδυθεί μέχρι το 2020. «Ανησυχούσα για το αν ενοχλούσε την κόρη μου, αλλά όταν τη ρώτησα, είπε ότι πραγματικά δεν την ενόχλησε καθόλου», εξήγησε η μαμά. «Όταν μου έδωσαν άδεια το 2020, συνειδητοποίησα ότι ο Simon δούλευε γυμνός από το σπίτι ούτως ή άλλως και μετά άρχισε να είναι γυμνός στον πίσω κήπο, μπροστά στους γείτονες. Στην αρχή ήμουν θλιμμένη, αλλά μετά κατάλαβα ότι πραγματικά δεν τους ένοιαζε». «Τότε κατάλαβα, αν δεν τους νοιάζει, γιατί να μην το κάνω;» πρόσθεσε.

Αμέσως μετά, η Berriman πήγε σε μια εκδήλωση γυμνής ζωγραφικής, όπου στη συνέχεια γδύθηκε.

«Ενώ έπινα ένα φλιτζάνι τσάι με άλλους, ήμουν τόσο χαλαρή και συνειδητοποίησα ότι ήταν απλώς ήταν υπέροχο, κανονικό», δήλωσε. «Αποφάσισα να βγάλω και το φόρεμά μου και δεν συνέβη τίποτα κακό. Κανείς δεν ήταν… άρρωστος και κανείς δεν έκρινε».

Η μαμά σύντομα αποφάσισε να απορρίψει τα ρούχα της σε μόνιμη βάση, εγκαταλείποντας τη δουλειά της στο γραφείο για να αρχίσει να γράφει για ένα περιοδικό για γυμνιστές. «Συνειδητοποίησα ότι είχα σπαταλήσει 20 χρόνια από τη ζωή μου ανησυχώντας για το τι πιστεύουν οι άνθρωποι ότι πρέπει να φοράω», δήλωσε. «Όλοι έχουν ουλές και ραγάδες, είναι απλώς ωραίο να μην ανησυχείς πώς θα τις καλύψεις».