Τουλάχιστον 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν λεωφορείο θάφτηκε κάτω από τις λάσπες εξαιτίας κατολίσθησης στη βορειοδυτική Κολομβία χθες (τοπική ώρα), σύμφωνα με τις αρχές και τις υπηρεσίες πρώτων βοηθειών.

Η κατολίσθηση, που προκλήθηκε από τις ισχυρές βροχοπτώσεις, χτύπησε το όχημα μεταξύ των χωριών Πουέμπλο Ρίκο και Σάντα Σεσίλια στην επαρχία Ρισαράλντα, σε απόσταση περίπου 230 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα Μπογοτά.

«Δυστυχώς, το αποτέλεσμα είναι ότι 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε αυτή την τραγωδία» δήλωσε σήμερα σε δημοσιογράφος ο Βίκτορ Μανουέλ Ταμάγιο, κυβερνήτης της Ρισαράλντα.

Πέντε άνθρωποι διασώθηκαν ζωντανοί και τα μέλη των σωστικών συνεργείων συνεχίζουν να αναζητούν και άλλους, πρόσθεσε ο ίδιος.

«Όλη η δουλειά γίνεται για να ανακτηθούν τα πτώματα που βρίσκονται ακόμα στο λεωφορείο», δήλωσε ο Ταμάγιο.

Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι τουλάχιστον 25 άνθρωποι επέβαιναν στο λεωφορείο, που πραγματοποιούσε δρομολόγιο από το Κάλι, την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Κολομβίας, προς το Κοντότο, στην επαρχία Τσοκό.

Η Κολομβία, όπως σημειώνει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, έχει πληγεί από μια περίοδο ασυνήθιστα ισχυρών βροχοπτώσεων, που αποδίδεται στο φαινόμενο La Nina.

Από τις αρχές του 2022, περιστατικά που σχετίζονται με ισχυρές βροχοπτώσεις έχουν στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 216 ανθρώπους ενώ 538.000 άνθρωποι έχουν μείνει άστεγοι, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της κυβέρνησης. Ακόμα 48 άνθρωποι συνεχίζουν να αγνοούνται σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά.