Ο Τζο Μπάιντεν υποδέχτηκε στον Λευκό Οίκο τον Εμανουέλ Μακρόν και αφού δείπνησαν μαζί με τις συζύγους τους, απολαμβάνοντας αστακό και χαβιάρι, συζήτησαν για τον πόλεμο στην Ουκρανία, αναφέροντας πως η Ρωσία έχει διαπράξει εγκλήματα πολέμου.

Συγκεκριμένα, οι δύο ηγέτες επανέλαβαν «τη σταθερή αποφασιστικότητά τους να καταστήσουν τη Ρωσία υπόλογη για ευρέως τεκμηριωμένες θηριωδίες και εγκλήματα πολέμου, που διαπράχθηκαν τόσο από τις τακτικές ένοπλες δυνάμεις της όσο και από συμμάχους τους, συμπεριλαμβανομένων μισθοφόρων», αναφέρει σχετική ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα, με βάση όσα μετέδωσε το πρακτορείο Reuters.

Μάλιστα, το Γαλλικό Πρακτορείο ανέφερε ότι ο Αμερικανός και Γάλλος πρόεδρος τόνισαν πως ΗΠΑ και Γαλλία θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν την Ουκρανία για «όσο χρειαστεί».

Οι δύο πρόεδροι «επιβεβαιώνουν εκ νέου τη συνεχή υποστήριξη των χωρών τους στην Ουκρανία» και δεσμεύτηκαν ιδίως να της παρέχουν «πολιτική, ασφάλεια, ανθρωπιστική και οικονομική βοήθεια για όσο διάστημα είναι απαραίτητο», σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε από τον Λευκό Οίκο.

Τι περιλάμβανε το μενού

Το μενού των δύο προέδρων περιλάμβανε αμερικανικές σπεσιαλιτέ, αστακό από το Μέιν ποσέ με βούτυρο, American Osetra χαβιάρι και βοδινό και πατάτες, ενώ ακολούθησαν τυριά από το Όρεγκον, την Καλιφόρνια και το Ουισκόνσιν, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά σε ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Μάλιστα, τα εδέσματα συνοδεύονταν από κρασιά από την Καλιφόρνια -Newton «Unfiltered» Chardonnay και Anakota «Knights Valley» Cabernet Sauvignon, μαζί με αφρώδη οίνο με γαλλικές ρίζες από την Καλιφόρνια Roederer Estate Brut Rose.

Με αστακό, χαβιάρι και ακριβά κρασιά το δείπνο του Μπάιντεν στον Μακρόν

Επίσης, στο επιδόρπιο περιλαμβάνονταν κέικ Orange chiffon και ψητά αχλάδια με σιρόπι εσπεριδοειδών μαζί με παγωτό ανθόγαλο.

Σημειώνεται, ότι αυτή είναι η πρώτη επίσημη επίσκεψη που δέχεται από τον Μακρόν στον Λευκό Οίκο ο Μπάιντεν ως οικοδεσπότης, από τότε που ανέλαβε τα προεδρικά του καθήκοντα στις αρχές του 2021.