Άτυχοι είναι όσοι προγραμματίζουν να επισκεφθούν το Λονδίνο στα τέλη Απριλίου. Θα πέσουν πάνω στον βασιλικό παροξυσμό, καθώς τότε θα γίνει ο γάμος Ουίλιαμ-Κέιτ, κι έτσι τα ξενοδοχεία της βρετανικής πρωτεύουσας προετοιμάζονται για τη μεγάλη ροή ρευστού που περιμένουν.

Ο γάμος του πρίγκιπα Ουίλιαμ με την Κέητ Μίντλετον, που θα γίνει στις 29 Απριλίου, προκαλεί μεγάλο διεθνές ενδιαφέρον και τα κεντρικά-κυρίως-ξενοδοχεία του Λονδίνου, σύμφωνα με την εφημερίδα «Evening Standard» θα διπλασιάσουν και θα τριπλασιάσουν τις τιμές τους.

Η εφημερίδα αναφέρει χαρακτηριστικά τα γνωστά ξενοδοχεία Savoy και Claridge’s τα οποία, ενώ τώρα προσφέρουν τιμή 360 λίρες την ημέρα για ένα απλό δωμάτιο, στο τελευταίο δεκαήμερο του Απριλίου, όταν το Λονδίνο θα προετοιμάζεται για τον βασιλικό γάμο, το ίδιο δωμάτιο θα προσφέρεται στην τιμή των 700 λιρών το βράδυ.

Ο τουριστικός οργανισμός του Λονδίνου πιστεύει ότι και με τις πολύ αυξημένες τιμές τα ξενοδοχεία του Λονδίνου θα έχουν πολύ μεγάλη πληρότητα εκείνη την περίοδο, δεδομένου ότι καταγράφεται εντυπωσιακό ενδιαφέρον από όλο τον κόσμο για το γάμο του πρίγκιπα Ουίλιαμ.

Θα είναι ένα γεγονός, προβλέπουν τα μέσα ενημέρωσης στην Αγγλία, που θα δημιουργήσει ένα κεφάλαιο στην πλούσια ιστορία του Λονδίνου.

Ο γάμος του πρίγκιπα Ουίλιαμ αναμένεται επίσης να προσφέρει πολύ καλές δουλειές στις βιοτεχνίες σουβενίρ, όπως είχε συμβεί και με το γάμο του πρίγκιπα Καρόλου με την πριγκίπισσα Νταϊάνα.