Τέλος στα σενάρια, τις φήμες και τις κακές γλώσσες που έκαναν λόγο για «σύννεφα» στην πολυετή σχέση του πρίγκιπα Ουίλιαμ με τη σύντροφό του Κέιτ Μίντλετον.

Με σημερινή ανακοίνωση, τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσαν πως το ζευγάρι θα παντρευτεί την επόμενη χρονιά.

«Ο πρίγκιπας της Ουαλίας με χαρά ανακοινώνει τον αρραβώνα του πρίγκιπα Ουίλιαμ με τη δεσποινίδα Κέιτ Μίντλετον», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο του πρίγκιπα Καρόλου, προσθέτοντας πως ο γάμος θα γίνει την άνοιξη ή το καλοκαίρι του 2011 στο Λονδίνο.

Φυσικά, ο Ουίλιαμ είχε ενημερώσει τη βασίλισσα Ελισάβετ και είχε ζητήσει την άδεια από τον πατέρα της Μίντλετον προτού κάνει την πρόταση.

Η βασίλισσα και ο παππούς του Ουίλιαμ δήλωσαν κατενθουσιασμένοι με τα νέα, ενώ η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου υπό τον βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον διεκόπη από ένα τηλεφώνημα από τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ με τα χαρμόσυνα νέα.

«Ο πρωθυπουργός ενθουσιάστηκε με τα νέα και έχει δώσει τις καλύτερες ευχές του στο ευτυχές ζευγάρι», δήλωσε εκπρόσωπος Τύπου του Κάμερον.

Ο Ουίλιαμ, ο μεγαλύτερος γιος του πρίγκιπα Καρόλου και της εκλιπούσας πριγκίπισσας Νταϊάνας και δεύτερος στην τάξη διαδοχής του θρόνου της Αγγλίας μετά τον πατέρα του, γνώρισε στο πανεπιστήμιο την Μίντλετον, η οποία είναι κόρη αυτοδημιούργητων επιχειρηματιών της μεσαίας τάξης.