Μια 23χρονη Φινλανδή ερωτεύτηκε τον 27χρονο θετό της αδερφό όταν εκείνος την φίλησε για πρώτη φορά και κατέληξαν σε γάμο, έχοντας τους γονείς στο πλευρό τους.

Η Matilda Eriksson είπε στο yahoo.com ότι δεν είχε σκεφτεί ποτέ να παντρευτεί, μέχρι που γνώρισε τον 27χρονο Samuli, ο οποίος έγινε θετός της αδερφός όταν το 2019 η μητέρα της παντρεύτηκε τον πατέρα του.

Η τριετής φιλία άλλαξε…πορεία το 2021 όταν ο 27χρονος φίλησε την Matilda. «Απάντησα αμέσως με πάθος», είπε η νεαρή για το φιλί και πρόσθεσε «Μας πήρε δύο εβδομάδες για να αρχίσουμε να βγαίνουμε μετά από αυτό και βασικά μετακόμισε μαζί μου αμέσως».

Οι γονείς τους ήταν οι πρώτοι άνθρωποι στους οποίους είπαν για την αγάπη τους και ήταν «πολύ χαρούμενοι για εμάς από την αρχή», όπως ανέφερε η 23χρονη.

«Νομίζω ότι ο μπαμπάς του Samuli ήλπιζε ότι κάτι τέτοιο θα συνέβαινε», παραδέχτηκε η Matilda, αλλά οι φίλοι τους αντέδρασαν διαφορετικά. «Κάποιοι από τους φίλους μας ήταν αρχικά λίγο αμφίβολοι. Νομίζω ότι ήταν λόγω της σύγχυσης που κάποιος που αποκαλούσα θετό αδερφό έπρεπε τώρα να ονομάζεται φίλος μου».

Παρά τις αντιδράσεις των φίλων της, η Matilda ρώτησε την μητέρα της τι να κάνει και εκείνη τη βοήθησε να βάλει τις σκέψεις της σε τάξη.

«Μου είπε να κάνω ό,τι ένιωθα και ότι ήταν πιο σωστό εκείνη τη στιγμή, αφήνοντας όλα τα άλλα στην άκρη και να ακολουθήσω την καρδιά μου, και αυτό με οδήγησε να παντρευτώ τον Samuli. Είχαμε και οι δύο μερικές μακροχρόνιες σχέσεις στο παρελθόν, αλλά ποτέ δεν αισθανθήκαμε έτσι με κανέναν».

Νομικές συνέπειες με τον γάμο με θετό αδερφό

Η μοναδική τους κατάσταση τους οδήγησε να ερευνήσουν τι ισχύει για τον γάμο τους. Έψαξαν στη Google και αφού βρήκαν κάποιες ψευδείς πληροφορίες, που ανέφεραν ότι είναι παράνομο στην Φινλανδία, τελικά βρήκαν το νομικό πλαίσιο μέσω μιας φίλης της που σπούδαζε νομική.

Το ζευγάρι είδε ότι είναι νόμιμος ο γάμος τους, αρραβωνιάστηκε τον Οκτώβριο του 2021 και παντρεύτηκε τον Ιούλιο του 2022.

Όσο για τους φίλους που διαφωνούσαν; «Είδαν τη σύνδεσή μας και κατάλαβαν ότι είμαστε 100% ταιριαστοί στον παράδεισο», είπε η 23χρονη.