Βρέθηκε το λείψανο του Ερρίκου του Δ΄

Επιστήμονες πιστοποίησαν ότι το μουμιοποιημένο κρανίο ανήκει στο γάλλο βασιλιά


ΚΟΣΜΟΣ
2:03
15/12/2010
Βρέθηκε το λείψανο του Ερρίκου του Δ΄
loading

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό British Medical Journal ερευνητές πιστοποίησαν την αυθεντικότητα του μουμιοποιημένου κρανίου του βασιλιά Ερρίκου Δ΄, το οποίο βρέθηκε μετά από αρκετούς αιώνες το 2008.

Σύμφωνα με το επιστημονικό περιοδικό το κρανίο του Ερρίκου Δ' έχει διατηρηθεί σε πολύ καλή κατάσταση, ενώ υπάρχουν μαλλιά και γένια.

«Έχει τα μάτια μισόκλειστα και το στόμα ανοιχτό και έχει διάφορα χαρακτηριστικά γνωρίσματα. Ένα μικρό σημάδι μήκους 11 χιλιοστών ακριβώς πάνω από το δεξί ρουθούνι, μία τρύπα που δείχνει την ύπαρξη σκουλαρικιού στο δεξί λοβό, όπως ήταν η μόδα στο Βαλουά».

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε από 19 επιστήμονες με επικεφαλής τον Φιλίπ Σαρλιέ, ο οποίος έχει γίνει γνωστός όταν μεταξύ άλλων απέδειξε ότι τα λείψανα που διατηρούνταν στο κάστρο της Σινόν δεν είναι της Ιωάννας της Λωραίνης.

Οι ακριβείς συνθήκες υπό τις οποίες το περίφημο λείψανο βρέθηκε και τα πλήρη αποτελέσματα της επιστημονικής ανάλυσης θα παρουσιαστούν την Πέμπτη στο Παρίσι, σε συνέντευξη Τύπου.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει