Μια φωτογραφία ισούται με χίλιες λέξεις και κάποιες φορές ακόμα και αυτές δεν αρκούν. Φωτογράφοι που βρέθηκαν την κατάλληλη στιγμή στο κατάλληλο σημείο και με το πάτημα ενός κουμπιού στη φωτογραφική τους μηχανή αποτύπωσαν εικόνες που περιγράφουν με τον πιο γλαφυρό και «ζωντανό» τρόπο αυτό που είδαν εκείνη την στιγμή τα μάτια τους.

Στις εικόνες που ακολουθούν συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Να πώς κατέγραψαν οι φωτογράφοι του Associated Press τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά μέρες.

Φρανκφούρτη, Γερμανία: Η μαγεία της υπερπανσελήνου

Η υπερπανσέληνος του Αυγούστου χαρίζει ένα απολαυστικό και μαγικό θέαμα καθώς «αναδύεται» πίσω από πολυκατοικίες στα περίχωρα της Φρανκφούρτης στη Γερμανία, την Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2022.

Καράκας, Βενεζουέλα: Η ζωή κάτω από μια γέφυρα

Ο μικρούλης Edinson Hernandez τρώει το φαγητό του στο «σπίτι» του έχοντας για παρέα τον αγαπημένο του σκύλο την Πέμπτη 11 Αυγούστου 2022. Το παιδί, μαζί με τα άλλα τέσσερα μέλη της οικογένειάς του «μετακόμισε» κάτω από μια γέφυρα στο Καράκας της Βενεζουέλας πριν πέντε μήνες όταν και έμειναν άστεγοι. Μέχρι τότε ζούσαν στο Πουέρτ Λα Κρουζ.

Νησί Λαμπεντούζα, Ιταλία: Το όνειρο για ένα καλύτερο αύριο ανατράπηκε μαζί με την βάρκα

Σαράντα μετανάστες από την Αφρική, εντοπίστηκαν «ανοιχτά» του ιταλικού νησιού Λαμπεντούζα, στη Μεσόγειο στις 11 Αυγούστου 2022, ανάμεσα τους και δυο παιδιά. Με οδηγό το όνειρο για ένα καλύτερο αύριο στοιβάχτηκαν σε μια βάρκα. Όμως το όνειρο γρήγορα μετατράπηκε σε εφιάλτη αφού η βάρκα τους ανατράπηκε και άρχισε να βυθίζεται. Οι μετανάστες διασώθηκαν από μέλη του πληρώματος της ΜΚΟ Open Arms και την ιταλική ακτοφυλακή.

Λίμνη Βελέντσε, Ουγγαρία: Γεμάτη αγωνία η αναζήτηση του εξαφανισμένου νερού

Μια χήνα ψάχνει για λίγο νερό στην αποξηραμένη κοίτη της λίμνης Βελέντσε της Ουγγαρίας την Πέμπτη 11 Αυγούστου 2022. Η ξηρασία σαρώνει την Ευρώπη και η Ουγγαρία δεν θα μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστη. Η λίμνη Βελέντσε είναι η τρίτη μεγαλύτερη φυσική λίμνη στην Ουγγαρία. Σύμφωνα με τη Γενική Διεύθυνση Διαχείρισης Υδάτων (OVF), η στάθμη του νερού στη λίμνη βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί ποτέ.

Ντονέτσκ, Ουκρανία: Ακόμα και τα τανκ, μένουν στο δρόμο

Ουκρανοί στρατιώτες βγήκαν έξω από το τανκ τους και περιμένουν υπομονετικά στην άκρη του δρόμου για βοήθεια λίγη ώρα αφού το βαρύ όχημα αντιμετώπισε μηχανικά προβλήματα σε επαρχιακό δρόμο κοντά στο Κραματόρσκ στην περιοχή Ντονέτσκ της ανατολικής Ουκρανίας την Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2022.

Βατικανό, Ιταλία: Ο Πάπας Φραγκίσκος και οι πολύχρωμοι μεξικανοί

Ο Πάπας Φραγκίσκος ποζάρει στο πλευρό Μεξικανών προσκυνητών που βρέθηκαν στο Βατικανό την Τετάρτη 10 Αυγούστου 2022. Τα παραδοσιακά ρούχα των Μεξικανών ήρθαν σε πλήρη αντίθεση με την κατάλευκη ενδυμασία του Πάπα χαρίζοντας ένα μοναδικό «κλικ» γεμάτο χρώμα.

Βάλενσολ, Γαλλία: Η ξηρασία έχει άρωμα… λεβάντας

Μοτοσικλέτα περνάει μέσα από τα χωράφια λεβάντας στο Βάλενσολ της Γαλλίας κατά τη διάρκεια μιας, από τις πιο ζεστές μέρες που βίωσε η χώρα, την Τρίτη, 9 Αυγούστου 2022. Τη Δευτέρα, η Γαλλία βρισκόταν εν μέσω του τέταρτου καύσωνα του έτους ενώ η κυβέρνηση της χώρας έχει προειδοποιήσει για την χειρότερη καταγεγραμμένη ξηρασία.

Νέο Δελχί, Ινδία: Ο σκληρός εορτασμός της Ασούρα

Σιίτες μουσουλμάνοι αυτομαστιγώνονται κατά τη διάρκεια του εορτασμού της Ασούρα στο Νέο Δελχί της Ινδίας την Τρίτη, 9 Αυγούστου 2022. Η Ασούρα είναι η δέκατη ημέρα του Μουχαράμ, του πρώτου μήνα του ισλαμικού ημερολογίου, και ουσιαστικά, η Ασούρα σηματοδοτεί τον μαρτυρικό θάνατο του Ιμάμ Χουσεΐν, εγγονού του Προφήτη Μωάμεθ.

Ματάνσας, Κούβα: Απόλυτη καταστροφή από τη μεγάλη φωτιά σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις

Η φωτιά που ξέσπασε αργά το βράδυ της Παρασκευής 5 Αυγούστου, σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στο Ματάνσας της Κούβας συνεχίζει να σιγοκαίει ενώ ήδη έχει προκαλέσει μεγάλη καταστροφή. Στάχτη και καπνός που συνεχίζει να αναδύεται από τις εγκαταστάσεις καταγράφηκαν από το φακό, την Τρίτη, 9 Αυγούστου 2022. Η φωτιά προκλήθηκε από το άναμμα σε μία από τις οκτώ δεξαμενές της εγκατάστασης.