Λαχνός που αγοράστηκε σε βενζινάδικο του Ίλινοϊ στις ΗΠΑ κέρδισε τζακπότ για το αστρονομικό ποσό των 1,337 δισεκατομμυρίων δολαρίων, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει γίνει γνωστή η ταυτότητα του υπερτυχερού νικητή.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που γίναμε μάρτυρες μιας από τις μεγαλύτερες νίκες σε τζακπότ στην ιστορία του θεσμού» δήλωσε η Πατ ΜακΝτόναλντ, διευθύντρια της κοινοπραξίας λαχειοφόρων αγορών Mega Millions.

Οι αριθμοί που αναδείχτηκαν στην κλήρωση της Παρασκευής ήταν 13-36-45-57-67 με τυχερό αριθμό το 14, αναφέρει το Associated Press.

To χρηματικό έπαθλο, το τρίτο μεγαλύτερο που έχει κληρωθεί ποτέ στις ΗΠΑ, έφτασε το αστρονομικό αυτό ποσό επειδή κανείς δεν είχε πετύχει έξι τυχερούς αριθμούς σε 29 κληρώσεις από τις 15 Απριλίου.

Το τελικό ποσό αφορά τους νικητές που επιλέγουν εξόφληση σε ετήσιες δόσεις για 29 χρόνια. Οι νικητές πάντως συνήθως επιλέγουν την εφάπαξ καταβολή, η οποία εκτιμάται για την τελευταία κλήρωση στα 780,5 εκατομμύρια δολάρια.

Το Ίλινοϊ είναι μια από τις αμερικανικές πολιτείες όπου όσοι κερδίζουν πάνω από 250.000 δολάρια μπορούν να μην αποκαλύψουν την ταυτότητά τους, δικαίωμα που εξασκούν οι περισσότεροι νικητές.

Τυχερός είναι πάντως και ο ιδιοκτήτης του πρακτορείου που πούλησε το λαχείο, καθώς θα λάβει έπαθλο μισού εκατομμυρίου δολαρίων.