Συνεχίζονται οι αντιδράσεις στις ΗΠΑ για την Λία Τόμας, καθώς λίγο καιρό μετά την υποψηφιότητα της τρανς αθλήτριας για «γυναίκα κολυμβήτρια της χρονιάς» στο NCAA, μια συναθλήτρια της ξέσπασε για το γεγονός ότι έπρεπε να μοιράζονται τα ίδια αποδυτήρια.

Σύμφωνα με την nypost.com, η Riley Gaines πρωταθλήτρια κολύμβησης με το πανεπιστήμιο του Κεντάκι, μίλησε στο FOX και ανέφερε πως «δεν ήταν κάτι για το οποίο μας είχαν προειδοποιήσει, κάτι που νομίζω ότι δεν ήταν δίκαιο από πολλές απόψεις, το να αλλάξουμε σε αποδυτήρια με κάποιον που έχει διαφορετικά μέλη από εμάς».

«Επομένως, όχι μόνο αναγκαστήκαμε να αγωνιστούμε εναντίον ενός άνδρα, αλλά αναγκαστήκαμε να αλλάξουμε στα αποδυτήρια με έναν άνδρα. Καθόμαστε εκεί χωρίς να ξέρουμε καν σε ποιον να μιλήσουμε, σε ποιον να παραπονεθούμε για αυτό που έγινε», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Επίσης, η Riley Gaines προσπαθώντας να δικαιολογήσει την τοποθέτηση της, που σχολιάστηκε ως ομοφοβική, ανέφερε ότι «έχουμε να κάνουμε με κάτι που είναι εντελώς εκτός ελέγχου όταν αγωνιζόμαστε με βιολογικούς άνδρες. Έχει διαφορετική ικανότητα πνευμόνων, ύψος, επίπεδα τεστοστερόνης. Είναι εντελώς άδικο και είναι θέμα ισότητας».