Η αστυνομία της Τσεχίας μετέτρεψε μια εντυπωσιακή Ferrari, που κατάσχεσε από εγκληματίες, σε περιπολικό. Σύντομα θα ρίξει αυτό το… υπερόπλο στους δρόμους προκειμένου να βοηθήσει στη μάχη κατά της παρανομίας. Άλλωστε, μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα που ξεπερνά τα 320 χιλιόμετρα την ώρα.

Η Ferrari 458 Italia, μοντέλο του 2011, που ήταν βαμμένη κόκκινη, υπέστη αλλαγές προκειμένου να γίνει λειτουργική ως περιπολικό. Την έβαψαν ασημένια με μπλε και κίτρινες λεπτομέρειες και πρόσθεσαν και φάρο στην οροφή.

Σύμφωνα με τις τσέχικες αρχές θα χρησιμεύσει στο… κυνήγι κλεμμένων αυτοκινήτων, αλλά και για να καταπολεμήσουν τις «κόντρες» και γενικότερα τους παράνομους αγώνες που γίνονται στους δρόμους, ιδίως της πρωτεύουσας Πράγας, ανέφερε η αστυνομία σε ανακοίνωσή της, αλλά και σε όλη την επικράτεια όπως εξήγησε ο Γίρι Ζλι, υπεύθυνος της τροχαίας.

Παρόλο που παρόμοια μοντέλα κοστίζουν περισσότερα από 200 χιλιάδες ευρώ, η αστυνομία της Τσεχίας υπογράμμισε ότι το supercar δεν είναι κάποιο πολυτελές καπρίτσιο ή ότι κόστισε πολλά χρήματα προκειμένου να μετατραπεί. Μάλιστα, ανέφερε πως το κόστος της αλλαγής ξεπέρασε για λίγο τις 12.000 ευρώ. Το οποίο ανέφεραν αντιστοιχεί στο κόστος ενός στάνταρ περιπολικού από την εταιρία με την οποία συνεργάζεται.

Οι αρχές τόνισαν επίσης ότι το όχημα θα ενταχθεί σε εξειδικευμένο τμήμα επιτήρησης των δρόμων και θα το οδηγούν ειδικά εκπαιδευμένοι αστυνομικοί.

Οι Τσέχοι, πάντως, δεν είναι οι πρώτοι που χρησιμοποιούν sports cars ως περιπολικά. Στην Ιταλία, η αστυνομία έχει συνεργασία με την Lamborghini, ενώ στο Ντουμπάι υπάρχει ολόκληρος στόλος που αποτελείται από supercars.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της τσέχικης αστυνομίας πέρυσι κατάσχεσε περίπου 900 αυτοκίνητα. Τα περισσότερα από αυτά πωλήθηκαν και τα έσοδα διατέθηκαν σε αποζημιώσεις προς εκείνους που υπέστησαν ζημιές από τους παραβάτες ή για άλλες δραστηριότητες ακόμη και φιλανθρωπικούς σκοπούς. «Κάποια οχήματα τα κρατάμε, αλλά δεν είναι τόσο πολυτελή όπως η Ferrari», τόνισαν οι υπεύθυνοι προτού παρουσιάσουν με εντυπωσιακό τρόπο το νέο… περιπολικό.