Με το θάνατο του γνωστού μοντέλου Κρίστι Τζάιλς, που πέθανε στις 13 Νοεμβρίου, ασχολείται ο ξένος τύπος. Μέσα από εκτενή ρεπορτάζ προσπαθούν να λύσουν το μυστήριο για το τι τελικά οδήγησε στον θάνατό της 24χρονης γυναίκας. Το μόνο σίγουρο, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, είναι πως το μοντέλο είχε πάει με φίλη της σε ρέιβ πάρτι, κατέληξε σε ένα διαμέρισμα και από εκεί στο νοσοκομείο νεκρή από υπερβολική δόση ναρκωτικών.

Στο τελευταίο μήνυμα που έστειλε στον σύζυγό της πριν από το θάνατό της, το μοντέλο Κρίστι Τζάιλς έγραψε πως ήταν μια φίλη της και θα πήγαινε σε μια βιομηχανική περιοχή του Ανατολικού Λος Άντζελες, όπου έπαιζε ρέιβ. Το μήνυμα ήταν «γλυκό και στοργικό», είπε ο σύζυγός της, Jan Cilliers στη New York Post. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε, έλαβε το μήνυμα από την 24χρονη σύζυγό του, τα ξημερώματα της 13ης Νοεμβρίου.

Αρκετές ώρες αργότερα, η Giles εισήλθε χωρίς τις αισθήσεις της σε νοσοκομείο του Culver City, όπου πέθανε από υπερβολική δόση φεντανύλης, κοκαΐνης, κεταμίνης και GHB – το τελευταίο γνωστό ως «χάπι του βιασμού». Η φίλη της Τζάιλς, Cabrales-Arzola, που ήταν μαζί της εκείνο το βράδυ, μεταφέρθηκε και η ίδια σε διαφορετικό νοσοκομείο της περιοχής, αργότερα την ίδια μέρα.

Η Cabrales-Arzola πέθανε και αυτή ημέρες αργότερα, λίγο πριν τα 27α γενέθλιά της. Στον οργανισμό της βρέθηκε κοκαΐνη, έκσταση και άλλα ναρκωτικά.

Ο ιατροδικαστής της κομητείας του Λος Άντζελες έβγαλε το πόρισμα πως πρόκειται για ανθρωποκτονίες. Βάσει αυτού, το Γραφείο του Εισαγγελέα της Κομητείας του Λος Άντζελες κατηγόρησε τον παραγωγό του Χόλιγουντ και διοργανωτή του ρέιβ πάρτι Ντέιβιντ Πιρς, 40 ετών, για τις δολοφονίες των δύο γυναικών.

Σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη, ο ανώτατος αξιωματούχος ανακοίνωσε επίσημα τις κατηγορίες για φόνο και απέδωσε επιπλέον κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση σε άσχετες υποθέσεις στον παραγωγό.

Ο Pearce αντιμετωπίζει επιπλέον κατηγορίες για πώληση ή προσφορά ουσιών στις Giles και Cabrales-Arzola και μπορεί να αντιμετωπίσει τη μέγιστη ποινή κάθειρξης των 120 ετών, σε περίπτωση που καταδικαστεί για όλες τις κατηγορίες.

Όπως είπε ο Αξιωματούχος ακόμα επτά γυναίκες είχαν εμφανιστεί για να αναφέρουν ότι ο παραγωγός και ο διοργανωτής του πάρτι φέρεται να τους είχαν κακοποιήσει σεξουαλικά μεταξύ 2010 και 2021.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Pearce είναι κατηγορούμενος αλλά ελεύθερος με εγγύηση 3,4 εκατομμυρίων δολαρίων, από τον Δεκέμβριο, για φερόμενο βιασμό τεσσάρων γυναικών σε άσχετες υποθέσεις.

«Είμαι πραγματικά χαρούμενος που οι τροχοί της δικαιοσύνης άρχισαν να κινούνται», είπε ο άντρας του μοντέλου στην The Post Tuesday. «Αλλά δεν υπάρχει πραγματική δικαιοσύνη σε αυτή την υπόθεση, γιατί τίποτα δεν πρόκειται να φέρει πίσω την Κρίστι» πρόσθεσε.

Η Christy Lee Giles γεννήθηκε στο Μπέρμιγχαμ της Ala, στις 4 Νοεμβρίου 1997. Η «πρώτη αγάπη» της Τζάιλς ήταν το ποδόσφαιρο «όπου κατάφερε να χρησιμοποιήσει την αδάμαστη επιθετικότητά της και την παράφορη ικανότητά της να τρέχει για ώρες χωρίς να σταματήσει» είπαν στον επικήδειο.

Ως έφηβη, ήταν σε μια ομάδα All-State και έκανε και στίβο. Ενθαρρυμένη από την προγιαγιά της, η οποία πήγαινε συχνά για ψώνια με την Giles για φανταχτερά φορέματα, συμμετείχε επίσης σε τοπικούς διαγωνισμούς ομορφιάς και κέρδισε τίτλους Junior Miss και Miss Gardendale Magnolia Festival και ήταν πρώτη επιλαχούσα στο Miss Αλαμπάμα Έφηβος στις ΗΠΑ.

Όταν η Τζάιλς ήταν 14 ετών, παρακολούθησε το πρώτο της κάστινγκ μοντέλων και έλαβε κλήσεις από αρκετά πρακτορεία μοντέλων. Δύο χρόνια αργότερα, άφησε το σχολείο και άρχισε να ταξιδεύει στον κόσμο ως μοντέλο για το πρακτορείο Wilhelmina, το οποίο έχει εκπροσωπήσει διάσημα ονόματα όπως η Anjelica Huston, η Beverly Johnson και η Patti Hansen.

«Της άρεσε το μόντελινγκ, αλλά επίσης της άρεσε να γνωρίζει νέους ανθρώπους και να βιώνει διαφορετικές κουλτούρες», είπαν στην νεκρολογία της. Το 2019, όταν ήταν 21 ετών, γνώρισε τον σύζυγό της.

Το μοιραίο βράδυ

Το βράδυ της 12ης Νοεμβρίου 2021, η Κρίστι είπε στον Cilliers ότι θα πήγαινε σε ένα πάρτι στο Λος Άντζελες με μία φίλη της. Εκείνο το βράδυ η Τζάιλς έκανε χρήση κοκαΐνης και κεταμίνης και κάπνιζε μαριχουάνα, είπε ένας φίλος στην αστυνομία, σύμφωνα με την ένορκη κατάθεση του ντετέκτιβ του αστυνομικού τμήματος του Λος Άντζελες, Τζόναθαν Βάντερ Λι.

Κάποια στιγμή, οι δύο γυναίκες χωρίστηκαν. Η Cabrales-Arzola συνάντησε τον Pearce και πόζαρε μαζί του για μια φωτογραφία στην εκδήλωση. Οι γυναίκες συναντήθηκαν ξανά στις 4:21 π.μ. όταν η Cabrales-Aroza έστειλε μήνυμα στη Giles: «Θες κόκα κόλα;».

Μια φίλη των γυναικών είπε στην αστυνομία ότι είδε τον Pearce να δίνει στις δύο γυναίκες κάτι που έμοιαζε με κοκαΐνη. Πλάνα από κάμερες ασφαλείας τις δείχνει να φεύγουν από το rave πάρτι με τον Pearce και δύο άλλους άνδρες.

Οι τέσσερίς τους έφτασαν στο διαμέρισμα των Pearce στις 5:11 π.μ. τα ξημερώματα. Μόλις 20 λεπτά αργότερα, κάτι δεν πήγαινε καλά. Η Τζάιλς ήθελε να φύγει και έστειλε μήνυμα στην φίλη της , «Πάμε», προσθέτοντας ένα emoji με ανοιχτά μάτια. Το μοντέλο κάλεσε αυτοκίνητο για να φύγουν από εκεί οι δύο γυναίκες αλλά ο οδηγός έφυγε μετά από λίγη ώρα καθώς οι δύο γυναίκες δεν κατέβηκαν ποτέ από το διαμέρισμα.

Οι γείτονες είπαν ότι άκουσαν φωνές από το διαμέρισμα, σύμφωνα με την αστυνομία.

Στις 4:19 μ.μ., ο Pearce εμφανίζεται σε πλάνα βιντεοκάμερας να μεταφέρει την Giles με το αυτοκίνητό του. Οι πινακίδες είχαν αφαιρεθεί από το αυτοκίνητο και ο Πιρς φορούσε μάσκα, καπέλο και κουκούλα. Συνοδευόμενος από τον Όσμπορν, την οδήγησε στο Ιατρικό Κέντρο της Νότιας Καλιφόρνια, γύρωσ τις 5.00 το πρωί. Είπε μάλιστα στο ιατρικό προσωπικό ότι ήταν «Καλοί Σαμαρείτες και την βρήκαν, πεσμένη στο κράσπεδο», σύμφωνα με τον Βάντερ Λι.

Ο άντρας του μοντέλου, ο οποίος βρισκόταν στο Σαν Φρανσίσκο εκείνη την εποχή, παρατήρησε από μια εφαρμογή κοινής χρήσης τοποθεσίας ότι το κινητό της Giles ήταν «σε μια παράξενη διεύθυνση που δεν αναγνώρισα» είπε όταν ξύπνησε.

«Της έστελνα μηνύματα όλη την ημέρα και δεν ανταποκρινόταν στα μηνύματά μου, κάτι που με έκανε να ανησυχώ ολοένα και περισσότερο για εκείνη», είπε στην The Post. «Όταν το τηλέφωνό της άλλαξε τοποθεσίες γύρω στις 5 μ.μ. στο νοσοκομείο Culver City Hospital, κάλεσα αμέσως τα επείγοντα για να δω αν μπορούσα να μάθω τι συνέβαινε. Επίσης, σε αυτό το σημείο, ήμουν καθ’ οδόν προς το αεροδρόμιο γιατί ήξερα ότι κάτι κακό συνέβαινε». Άκουσε ότι η γυναίκα του είχε πεθάνει λίγο πριν επιβιβαστεί στην πτήση του για το Λος Άντζελες.

Εν τω μεταξύ, ο Pearce μαζί με τον φίλο του επέστρεψαν στο διαμέρισμα και, μια ώρα αργότερα, ο Pearce εμφανίστηκε σε βίντεο να κουβαλάει την φίλη του μοντέλου ημίγυμνη στις σκάλες. Την άφησαν σε ένα νοσοκομείο Kaiser Permanente στο Δυτικό Λος Άντζελες μετά τις 7 μ.μ.

Αργότερα το ίδιο βράδυ, ντετέκτιβ ανθρωποκτονιών επισκέφτηκαν το διαμέρισμα. Ο άντρας που βρισκόταν εκεί απαίτησε να δει έναν δικηγόρο πριν απαντήσει σε ερωτήσεις. Το μόνο που είπε στην αστυνομία ήταν πως οι γυναίκες δεν είχαν κάνει ναρκωτικά και είπε ότι πήγε για ύπνο αφού έφτασε στο σπίτι του και δεν ξύπνησε, μέχρι το απόγευμα.