Η Κρίστι Τζάιλς, μοντέλο και ηθοποιός, 24 ετών βρέθηκε νεκρή από το προσωπικό του νοσοκομείου Southern California Hospital στο Λος Άντζελες. Εκεί την παράτησαν τρεις άνδρες που φορούσαν μάσκες και οδηγούσαν ένα αυτοκίνητο χωρίς πινακίδες. Η 26χρονη αρχιτέκτονας φίλη της Χίλντα Μαρσέλα Καμπράλες – Αρσόλα, με την οποία διασκέδαζαν σε κλαμπ, βρέθηκε λίγη ώρα αργότερα, επίσης παρατημένη, έξω από διαφορετικό νοσοκομείο της περιοχής, το Kaiser Permanente. Την άφησαν επιβάτες του ίδιου αυτοκινήτου. Τώρα, παλεύει για τη ζωή και βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Συγκλονισμένο είναι το Χόλιγουντ από τη μυστηριώδη υπόθεση κι ο σύζυγος της Κρίστι Τζάιλς, Γιάν Σίλιερς, δημιούργησε μια σελίδα GoFundMe ζητώντας χρηματική βοήθεια προκειμένου να εξιχνιαστεί η υπόθεση. Ήδη έχουν συγκεντρωθεί σχεδόν 100.000 δολάρια.

Η Κρίστι Τζάιλς και η Χίλντα Μαρσέλα Καμπράλες – Αρσόλα βγήκαν να διασκεδάσουν το βράδυ της περασμένης Παρασκευής. Εθεάθησαν σε κλαμπ και στη συνέχεια βρέθηκαν σε πάρτι στο Λος Άντζελες, όπου γνώρισαν κάποιους άνδρες. Έπειτα, τα ίχνη τους μέσω μιας εφαρμογής που είχε στο κινητό της η Τζάιλς κι ο σύζυγός της εντοπίζονται σε διαμέρισμα στη δυτική πλευρά της πόλης.

Ο Σίλιερς καθώς και η μητέρα της Τζάιλς, υποψιάζονται πως οι δύο κοπέλες έλαβαν ναρκωτικά παρά τη θέλησή τους. Τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων έδειξαν πως είχαν πάρει ηρωίνη. «Καμία από τις δύο δεν θα έκανε αυτό το ναρκωτικό. Η Κρίστι, ιδίως, ούτε σ’ ένα εκατομμύριο χρόνια», τόνισε ο Σίλιερς στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC7. Η εικασία τους είναι πως οι άγνωστοι άνδρες θέλησαν να τις ναρκώσουν για να τις εκμεταλλευτούν σεξουαλικά. Λίγες ώρες προτού βρεθούν παρατημένες στα δύο νοσοκομεία, η Τζάιλς και Καμπράλες – Αρσόλα αντάλλαξαν μηνύματα στα κινητά τους με την πρώτη να της λέει πως έπρεπε να φύγουν από το μέρος όπου βρίσκονταν.