Ασθενής στην Ευρώπη με ευλογιά των πιθήκων αποφάσισε να μιλήσει δημόσια για την περιπέτεια που βιώνει με τον ιό, αποκαλύπτοντας το πρόσωπο του και τα στοιχεία του, σε μία προσπάθεια να κινητοποιήσει τον κόσμο, σχετικά με την ασθένεια.

Όπως αναφέρει η dailymail.co.uk, ο 35χρονος Τζέιμς Μ που είναι ομοφυλόφιλος και νοσεί με HIV, κατηγορεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Αγγλίας για αργοπορία και πώς δεν έχει κάνει την απαραίτητη ιχνηλάτηση που χρειάζεται.

Πιο αναλυτικά, ο ίδιος βρισκόταν στο Ντουμπάι, όπου απελάθηκε όμως, καθώς έκανε εξετάσεις και βρήκε ότι νοσεί με HIV. Έτσι, οι αρχές κατάλαβαν ότι είναι ομοφυλόφιλος και εφόσον οι σχέσεις μεταξύ του ίδιου φύλου απαγορεύονται στο συγκεκριμένο κράτος τον απέλασαν. Μόλις επέστρεψε στη Βρετανία όμως, ένιωσε αδιαθεσία και εφόσον έκανε τις απαραίτητες εξετάσεις, βρέθηκε ότι νοσεί με ευλογιά των πιθήκων.

Ο 35χρονος Τζέιμς Μ

Μάλιστα, είπε ότι στο νοσοκομείο συνειδητοποίησε ότι η κατάσταση με την ευλογιά των πιθήκων ήταν σοβαρή. Ο ίδιος ανέφερε ότι οι γιατροί του απαγόρευσαν να μετακινείται ελεύθερα στους χώρους, μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων του, κάτι που δεν είχε συμβεί, όταν ο κορονοϊός ήταν στο αποκορύφωμα του. «Έχω βρεθεί στο νοσοκομείο, όταν μεσουρανούσε ο κορονοϊός, αλλά κάτι τέτοιο δεν είδα. Σκέφτηκα ότι τα πράγματα πρέπει να είναι πραγματικά σοβαρά», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι γιατροί συνέστησαν να μείνει σε καραντίνα σπίτι του και να περιμένει τηλεφώνημα, όπου θα του εξηγούσαν ειδικοί τι πρέπει να κάνει και να προσέχει. Ο ίδιος ακολούθησε τις οδηγίες, όμως μετά από 8 μέρες δεν πήρε καμία απάντηση, ενώ ανέφερε ότι οι γιατροί ακόμα δεν έχουν προβεί σε ιχνηλάτηση των επαφών του.

«Κανείς δεν με ρώτησε με ποιον έχω έρθει σε επαφή. Μου είπαν ότι μέσα σε 24 ώρες από τη διάγνωσή μου θα με καλούσε κάποιος… Τηλεφωνούσα στην κλινική κάθε μέρα, ρωτώντας γιατί δεν με καλούν, δεν μου επιτρέπεται να βγω έξω και να πάω στη δουλειά», πρόσθεσε στη συνέχεια.