Η εμβληματική κιθάρα του Κερτ Κομπέιν με την οποία ξεσήκωνε τα πλήθη όταν τραγουδούσε το «Smells Like Teen Spirit» βγήκε σε πλειστηριασμό από τον οίκο Julien’s Auctions και βρέθηκε ο νέος ιδιοκτήτης της.

Ο frontman των Nirvana, αγόρασε την συγκεκριμένη κιθάρα το 1990 και εκτός από το γνωστό βίντεο του σημαντικού «ύμνου» του 1991 του grunge συγκροτήματος, την χρησιμοποίησε και σε άλλες εμφανίσεις του με τους Nirvana.

Πρόκειται για μια Fender Mustang του 1969, σε μπλε και άσπρο χρώμα και φινίρισμα Lake Placid Blue όπως αναφέρει η dailymail.co.uk.

Η εμβληματική ηλεκτρική κιθάρα μετά τη δημοπρασία βρήκε τώρα τον νέο ιδιοκτήτη της αφού πέρασε στα χέρια του Τζιμ Ίρσεϊ, ιδιοκτήτη της ομάδας των Ιντιανάπολις Κολτς ο οποίος έδωσε 4.1 εκατομμύρια ευρώ για να την αποκτήσει.

Η κιθάρα, η θήκη και το λουράκι πουλήθηκαν επτά φορές πάνω από την εκτίμηση των Julien’s Auctions, της Καλιφόρνια των ΗΠΑ.

Η αγαπημένη κιθάρα του Κερτ Κομπέιν

Η συγκεκριμένη κιθάρα ήταν η αγαπημένη του Κερτ Κομπέιν κάτι το οποίο το είχε δηλώσει ο ίδιος σε συνέντευξή του στο Guitar World. «Είμαι αριστερόχειρας και δεν είναι πολύ εύκολο να βρεις κιθάρες για αριστερόχειρες σε λογικές τιμές και υψηλής ποιότητας. Αλλά από όλες τις κιθάρες σε ολόκληρο τον κόσμο, η Fender Mustang είναι η αγαπημένη μου. Έχω μόνο δύο από αυτές» είχε πει ο Κερτ Κομπέιν.

Ο νέος ιδιοκτήτης της κιθάρας

Ο 52χρονος Τζιμ Ιρσέϊ ο οποίος είναι ο νέος ιδιοκτήτης της περιβόητης Fender Mustang είναι μεγάλος συλλέκτης κιθαρών. Σε ότι αφορά το νέο του απόκτημα, δήλωσε πως: «Είμαι ενθουσιασμένος να έχω να διατηρήσω και να προστατεύσω ένα ακόμα κομμάτι της αμερικανικής κουλτούρας που άλλαξε τον τρόπο που βλέπουμε τον κόσμο. Το γεγονός ότι ένα μέρος των εσόδων θα πάει υπέρ της προσπάθειά μας να πατάξουμε το στίγμα γύρω από την ψυχική υγεία κάνει αυτό το απόκτημα ακόμα πιο ξεχωριστό για μένα»

Στην μεγάλη του συλλογή περιέχονται κι άλλα όργανα δημοφιλών μουσικών όπως του Έλβις Πρίσλεϊ, του Πρινς, του Μπομπ Ντίλαν, του Τζορτζ Χάρισον και του Ντέιβιντ Γκίλμουρ, μεταξύ άλλων. 

Δωρεά από την οικογένεια του Κερτ Κομπέιν

Στην σημαντική απόφαση να παραχωρήσουν μέρος του ποσού των εσόδων από την κιθάρα, στο Kicking The Stigma, την καμπάνια των Κολτς κατά του στίγματος γύρω από ζητήματα ψυχικής υγείας, προχώρησε η οικογένεια του Κερτ Κομπέιν.