Η κιθάρα που χρησιμοποίησε ο Κερτ Κομπέιν στο βίντεο κλιπ του «Smells Like Teen Spirit», όπως και άλλα προσωπικά αντικείμενα του, πρόκειται να τεθούν σε δημοπρασία για πρώτη φορά από τον Julien’s Auctions.

Σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών, η συγκεκριμένη κιθάρα «άλλαξε τη μουσική και τον κόσμο» και έχει αρχική τιμή 600.000 – 800.000 δολάρια. Επίσης, εκτίθεται σε περίοπτη θέση στο Seattle’s Experience Music Project, που τώρα ονομάζεται MoPOP Museum of Pop Culture, τα τελευταία 12 χρόνια και επίσης φωτογραφήθηκε και επιλέχθηκε για την περίφημη συλλογή The Guitar Collection, το συλλεκτικής έκδοσης βιβλίο με τις 150 κορυφαίες κιθάρες όλων των εποχών.

Ακόμη, στη δημοπρασία πωλείται το μόνο γνωστό σωζόμενο αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Κομπέιν, το 4θυρο σεντάν Dodge Dart 170 του 1965. Το αυτοκίνητο με το υποκοριστικό «Baby Blue» εκτιμάται ότι θα πωληθεί 400.000 έως 600.000 δολάρια. H αδερφή του αείμνηστου τραγουδιστή Κιμ έχει το όχημα τα τελευταία 28 χρόνια, το οποίο αγόρασε από την Κόρτνεϊ Λαβ, σύζυγο του Κομπέιν, μετά τον θάνατο του αδελφού της. Άλλα αντικείμενα της συλλογής είναι το έργο τέχνης του τραγουδιστή στο κατάστρωμα σκέιτμπορντ με τη μασκότ των Iron Maiden «Eddie» του 1985 και σκίτσο του Μάικλ Τζάκσον που φέρει την υπογραφή του Κερτ Κομπέιν.

Μάλιστα, πριν από τη δημοπρασία, τα αντικείμενα θα είναι διαθέσιμα για προβολή στη γκαλερί του Julien’s Auctions στο Μπέβερλι Χιλς στις 11 Απριλίου έως τις 15 Απριλίου, στη βιτρίνα του Hard Rock Cafe στο Piccadilly Circus στο Λονδίνο στις 28 Απριλίου έως τις 3 Μαΐου και στο Hard Rock Café στην Times Square της Νέας Υόρκης στις 16 έως τις 20 Μαΐου.