Συγκλονιστικό βίντεο δείχνει έναν φρουρό ασφαλείας καπνοπωλείου στην Καλιφόρνια να τραβάει όπλο εναντίον ομάδας επίδοξων ληστών, προκαλώντας μια ανταλλαγή πυροβολισμών με τέσσερις εναντίον ενός, που άφησε ένα άτομο νεκρό την Τρίτη 3/5, σύμφωνα με αστυνομικούς και δημοσιεύματα.

Ο εργαζόμενος στέκεται πίσω από έναν πάγκο σε ένα καπνοπωλείο στο Κόμπτον και φαίνεται να δέχεται μια σφαίρα στο πρόσωπο καθώς τραβάει ένα όπλο από τη ζώνη του, σύμφωνα με το βίντεο, που δόθηκε την Τετάρτη στη δημοσιότητα από το τμήμα του σερίφη της κομητείας του Λος Άντζελες.

Οι τέσσερις φερόμενοι ως κλέφτες τρέχουν και σκοντάφτουν ο ένας πάνω στον άλλον καθώς φεύγουν προς το πίσω μέρος του καταστήματος και συνεχίζουν να πυροβολούν – μερικές φορές προφανώς σε απόσταση εκατοστών από το σώμα του άλλου.

Ο εργαζόμενος, ο οποίος φοράει αλεξίσφαιρο γιλέκο σκύβει για να καλυφθεί, καθώς μια σφαίρα κάνει θρύψαλα τη γυάλινη βιτρίνα, δείχνει το σιωπηλό βίντεο.

Ο φύλακας κατάφερε με κάποιο τρόπο να διαφύγει παρά την επίθεση, δήλωσαν οι αστυνομικοί, αν και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο με τραύματα από πυροβολισμούς στο κεφάλι και τον λαιμό.

Πυροβολισμοί στην Καλιφόρνια

Δύο από τους ληστές, που αναγνωρίστηκαν ως ο Kahlel Lundy, 23 ετών, και ο Keith Rachel, 21 ετών, παραμένουν ελεύθεροι και καταζητούνται για φόνο, ανέφερε το τμήμα του σερίφη σε δελτίο τύπου.

Η αποτυχημένη ληστεία ξεκίνησε στις 18:54 το απόγευμα της Τρίτης στο κατάστημα στη λεωφόρο South Wilmington Avenue, αναφέρεται στο δελτίο. Περίπου 30 λεπτά μετά το περιστατικό, η αστυνομία ανταποκρίθηκε σε ένα θύμα πυροβολισμού στο νοσοκομείο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, το οποίο αποδείχθηκε ότι ήταν ένας από τους ληστές που είχε πυροβοληθεί από τον φύλακα ασφαλείας, ανέφερε το δελτίο.

Αυτό το άγνωστο άτομο πέθανε από τα τραύματά του, μετέδωσε το Fox News. Ένας δεύτερος ύποπτος, ο οποίος επίσης δεν κατονομάστηκε, συνελήφθη την Τετάρτη, σύμφωνα με την ανακοίνωση.