Ο κύριος ύποπτος για την εξαφάνιση της Μαντλίν ΜακΚάν – ακριβώς πριν από 15 χρόνια σήμερα – ισχυρίζεται ότι έκανε σεξ σε ένα τροχόσπιτο με μια γυναίκα που είπε ότι θα του παρείχε άλλοθι. Ο Christian Brueckner, 44 ετών, κατονομάστηκε επίσημα ως ύποπτος για την εξαφάνιση του μικρού παιδιού το 2007 τον περασμένο μήνα, αλλά δεν του απαγγέλθηκαν κατηγορίες.

Τώρα, ο Γερμανός ύποπτος επιμένει ότι δεν βρισκόταν πουθενά κοντά στο θέρετρο Praia de Luz στην περιοχή Algarve της Πορτογαλίας τη νύχτα που εξαφανίστηκε η ΜακΚάν, σύμφωνα με το Sky News.

Οι συντετριμμένοι γονείς της ΜακΚάν, Κέιτ και Τζέρι ΜακΚάν, εξέδωσαν δήλωση στις 3 Μαΐου ενόψει της 15ης επετείου από την εξαφάνισή της.

«Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, η Μαντλίν θα είναι πάντα η κόρη μας και έχει διαπραχθεί ένα πραγματικά φρικτό έγκλημα. Αυτά τα πράγματα θα παραμείνουν», σημείωσαν.

Οι γονεις της Μαντλίν ΜακΚάν

Τι ισχυρίζεται ο βασικός ύποπτος της υπόθεσης εξαφάνισης

Ο Brueckner ισχυρίζεται ότι οδήγησε την υποτιθέμενη ερωτική σύντροφό του σε ένα κοντινό αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής της την επόμενη ημέρα. Λέει ότι πέρασαν τη νύχτα σε ένα τροχόσπιτο στο Φάρο – περίπου μια ώρα οδήγησης από την Praia de Luz.

στην εξαφάνιση της Μαντλίν ΜακΚάν

Ο Brueckner, ο οποίος αναφέρεται ως Christian B στη Γερμανία λόγω των αυστηρών νόμων της χώρας για την προστασία της ιδιωτικής ζωής, ισχυρίζεται ότι το ζευγάρι σταμάτησε και φωτογραφήθηκε σε σημείο ελέγχου της αστυνομίας, σύμφωνα με το Sky News.

στην εξαφάνιση της Μαντλίν ΜακΚάν

Στην ασφάλεια του αεροδρομίου, η γυναίκα -που έκανε διακοπές με τους γονείς της- συνελήφθη επειδή είχε παράνομο σπρέι πιπεριού στην τσάντα της. Αργότερα εμφανίστηκε στο δικαστήριο, ισχυρίζεται η Brueckner. Ο Brueckner ισχυρίζεται ότι οι Πορτογάλοι αξιωματούχοι πρέπει να έχουν αρχείο αυτών των γεγονότων και θα πρέπει να είναι σε θέση να εντοπίσουν το άλλοθί του.

Η εξαφάνιση της Μαντλίν ΜακΚάν

Ωστόσο, ο Γερμανός εισαγγελέας Hans Christian Wolters, ο οποίος ηγείται της έρευνας, φαίνεται να διαψεύδει το πιθανό άλλοθι του Brueckner. Ο Wolters δήλωσε ότι «τίποτα» από όσα έχει ακούσει μέχρι στιγμής δεν θα μπορούσε να αποτελέσει έγκυρο άλλοθι για τον Brueckner. «Αυτά που ανακαλύψαμε, πήγαιναν προς την αντίθετη κατεύθυνση, οπότε ήταν μάλλον ενοχοποιητικά, χωρίς να μπορώ να επεκταθώ σε αυτό τώρα», δήλωσε ο Wolters στο Sky News.