Συγκινητικά πλάνα από μία άλλη πλευρά του πολέμου στην Ουκρανία είδαν το φως της δημοσιότητας με μια Ουκρανή νοσοκόμα να απολαμβάνει τον πρώτο της χορό στο γάμο της σε νοσοκομείο του Λβιβ, αφού έχασε και τα δύο της πόδια σε έκρηξη ρωσικής νάρκης.

Η Oksana, 23 ετών, περπατούσε μαζί με τον σύζυγό της Viktor στην πατρίδα τους, το Λισιχάνσκ στην κατεχόμενη από τη Ρωσία περιοχή του Λουχάνσκ στις 27 Μαρτίου, όταν πάτησε πάνω σε νάρκη. Το ζευγάρι επέστρεφε στο σπίτι του «σε ένα γνώριμο μονοπάτι», σύμφωνα με τον ιατρικό σύλλογο του Λβιβ, όταν η Oksana έκανε ένα μοιραίο βήμα και βρέθηκε σε μια φρικτή έκρηξη μόλις ένα κλάσμα του δευτερολέπτου αργότερα.

Ο Viktor δεν τραυματίστηκε, αλλά η Oksana έχασε τα δύο της πόδια και τέσσερα δάχτυλα του αριστερού της χεριού από την τρομακτική έκρηξη.

Η μετακίνηση στο Λβιβ και ο γάμος

Ως εκ θαύματος, η νεαρή νοσοκόμα επέζησε και μετά από τέσσερις επεμβάσεις για τη σταθεροποίηση των τραυμάτων της μεταφέρθηκε δυτικά προς την πόλη Ντνίπρο, πριν φτάσει στο Λβιβ με τρένο πριν από τέσσερις ημέρες για να της τοποθετηθεί προσθετικό υλικό.

Φτάνοντας στο Λβιβ, το ζευγάρι, που έχει δύο παιδιά, αποφάσισε να δεθεί με τα δεσμά του γάμου. Τα όμορφα πλάνα, που κατέγραψε μια νοσοκόμα, έδειχναν τον Viktor να κρατάει την Oksana ψηλά σε μια ζεστή αγκαλιά, καθώς το ζευγάρι στριφογύριζε απαλά στο δωμάτιο του νοσοκομείου υπό τα χειροκροτήματα των χαρούμενων θεατών.

Το κοινοβούλιο της Ουκρανίας μοιράστηκε την υπέροχη είδηση μέσω του επίσημου λογαριασμού του στο Twitter, δημοσιεύοντας πλάνα από τον πρώτο χορό του ζευγαριού ως αντρόγυνο και ευχόμενοι μελλοντική ευτυχία. Το tweet περιέγραφε τον γάμο της Oksana και του Viktor ως το αποκορύφωμα μιας «πολύ ιδιαίτερης ιστορίας αγάπης» και ευχόταν στο ζευγάρι «ευτυχία και πολλά χρόνια μαζί».

«Η ζωή δεν πρέπει να αναβάλλεται για αργότερα, αποφάσισαν η Oksana και ο Viktor, οι οποίοι στα έξι χρόνια που είναι μαζί δεν βρήκαν ποτέ χρόνο για γάμο», ανέφερε ο ιατρικός σύλλογος του Λβιβ.

Ο σύλλογος δήλωσε στο Sky News ότι αγόρασαν γαμήλιες βέρες στο Λβιβ, βρήκαν στην Oksana ένα λευκό φόρεμα και απόλαυσαν μια γαμήλια τούρτα που έφτιαξαν εθελοντές του νοσοκομείου.

Η γαμήλια γιορτή τους πραγματοποιήθηκε στον θάλαμο του χειρουργικού κέντρου πριν από τις προετοιμασίες της Oksana για να της τοποθετηθούν προσθετικά μέλη και να αρχίσει να μαθαίνει να περπατάει ξανά.

Η Oksana ετοιμάζεται τώρα να ταξιδέψει στη Γερμανία με τον σύζυγό της για περαιτέρω θεραπεία.