Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, εμφανίσει ψυχωτικά επεισόδια και μια πιθανή «διαταραχή προσωπικότητας» η οποία ίσως οφείλεται, σύμφωνα με έναν Βρετανό ψυχοθεραπευτή, στην απόφασή του να αποφεύγει σχεδόν πλήρως τις επαφές με άλλους ανθρώπους, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής Express, το γεγονός ότι ο Πούτιν απομονώθηκε από την έναρξη της πανδημίας, μπορεί να του έχει προκαλέσει «μη αναστρέψιμα ψυχολογικά τραύματα» και ίσως τον οδήγησε στην απόφασή του να εισβάλλει στην Ουκρανία, ισχυρίζεται ο Βρετανός ψυχοθεραπευτής, Νοέλ ΜακΝτερμποντ.

«Αντικοινωνικός με διαταραχή προσωπικότητας»

Ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν

«Στην αρχή του lockdown, ο Πούτιν απομονώθηκε αλλά ακόμη και τώρα, εξακολουθεί να μένει μακριά από κόσμο. Η συμπεριφορά του είναι εντελώς αντικοινωνική και δείχνει κάποιον που είτε έχει διαταραχή προσωπικότητας είτε είναι εξαιρετικά φοβισμένος και παρανοϊκός» αναφέρει ο Νοέλ ΜακΝτερμποντ.

«Ένας από τους τρόπους με τους οποίους τιμωρείς κάποιον στη φυλακή είναι να τον βάζεις στην απομόνωση και οι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν πόσο επιζήμια για την υγεία τους είναι η απομόνωση. Μπορεί να προκαλέσει μη αναστρέψιμη ψυχολογική βλάβη» συνεχίζει.

«Αν ο Πούτιν έχει αυτοαπομονωθεί με τέτοιον τρόπο θα βρίσκεται σε μια πολύ περίεργη ψυχολογική κατάσταση ή μπορεί να πάσχει από ψυχωτική διαταραχή» τονίζει κάνοντας λόγο για «ολοένα και περισσότερες αναφορές ότι ο Ρώσος πρόεδρος εκδηλώνει τέτοιου είδους συμπεριφορές».

«Οι φωνές που ακούει στο κεφάλι του θα μοιάζουν όλο και περισσότερο αληθινές» καταλήγει ο Νοέλ ΜακΝτέρμποντ.