Σε ηλεκτρονική διαβούλευση, μέσω της κομματικής πλατφόρμας Popular Action, κάλεσε τους ψηφοφόρους του ο επικεφαλής του αριστερού κόμματος «Η Ανυπότακτη Γαλλία» («La France insoumise») Ζαν-Λικ Μελανσόν.

Πρόκειται για μια ηλεκτρονική ψηφοφορία, στο πλαίσιο της οποίας οι ψηφοφόροι θα κληθούν ενόψει του δεύτερου γύρου των γαλλικών εκλογών να επιλέξουν αν επιθυμούν ψήφο στον Μακρόν, λευκή ψήφο ή αποχή, αφήνοντας εκτός την επιλογή της «Μαρίν Λεπέν».

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Μελανσόν, σε σχετική επιστολή του, διευκρινίζει ότι το αποτέλεσμα αυτής της διαβούλευσης «δεν πρέπει να ερμηνευτεί ως οδηγία που δίνεται σε οποιονδήποτε».

Στο πλευρό του Μακρόν το 53% των Γάλλων σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

Νικητή του δεύτερου γύρου των γαλλικών προεδρικών εκλογών συγκεντρώνοντας στο πλευρό του πάνω από τους μισούς πολίτες της Γαλλίας «βλέπει» τον Εμανουέλ Μακρόν νέα δημοσκόπηση.

«Ο Εμανουέλ Μακρόν θα είναι ο νικητής του δεύτερου γύρου των γαλλικών προεδρικών εκλογών εξασφαλίζοντας το 53% των ψήφων απέναντι στη Μαρίν Λεπέν» επισημαίνει χαρακτηριστικά η δημοσκόπηση των Opinioway-Kéa Partners για την Les Echos και το Radio Classique.

Η συμμετοχή στην ψηφοφορία, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο τη σχετική δημοσκόπηση, αναμένεται να φθάσει το 69%.