Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ξεκίνησε την εκκαθάριση στις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες και μετά την «καρατόμηση» 150 αξιωματικών, έστειλε στη φυλακή τον Sergei Beseda, επικεφαλής της 5ης υπηρεσίας της υπηρεσίας Πληροφοριών FSB, διαδόχου της KGB.

Σύμφωνα με την dailymail.co.uk, ο Ρώσος πράκτορας και πρώην υπεύθυνος πολιτικής επιτήρησης την περίοδο της ΕΣΣΔ, αρχικά κρατούνταν σε κατ’οίκον περιορισμό στο σπίτι, όμως πλέον βρίσκεται σε φυλακή υψίστης ασφαλείας στη Μόσχα.

Μάλιστα, το δημοσίευμα τονίζει ότι ο Ρώσος πρόεδρος ενδεχομένως θεωρεί πως ο Beseda μαζί με άλλα άτομα, μπορεί να διέρρευσαν σχέδια στη Δύση σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Όπως τονίζει η Daily Mail η συγκεκριμένη πεποίθηση ενδεχομένως υπάρχει, γιατί φέρεται η πληροφόρηση που είχε ο Πούτιν, να ανέφερε πως ο ρωσικός στρατός θα καταλάβει σε σύντομο χρονικό διάστημα την Ουκρανία και ιδιαίτερα πόλεις «κλειδιά», όπως το Κίεβο.

Σημειώνεται, ότι λίγες μέρες μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, ο Πούτιν είχε δώσει εντολή στην FSB να συλλάβει τον Roman Gavrilov, τότε υπαρχηγό της ρωσικής Εθνικής Φρουράς.