Ρώσοι στρατιώτες φέρεται να έχουν εκτεθεί σε ραδιενέργεια στη περιοχή του Τσερνόμπιλ και να νοσηλεύονται σε νοσοκομείο του Γκομέλ στη Λευκορωσία, σύμφωνα με την dailymail.co.uk. Το βρετανικό δημοσίευμα αναμεταδίδει την ανάρτηση του Γιαροσλάβ Γεμελιανένκο υπαλλήλου της ουκρανικής κρατικής υπηρεσίας που επιβλέπει τη ζώνη αποκλεισμού στο Τσερνόμπιλ και ισχυρίζεται πως στρατιώτες της Ρωσίας έχουν εκτεθεί σε ραδιενέργεια.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στην ανάρτηση που έκανε στο Facebook, φέρεται στρατιωτική πομπή με οχήματα και τανκς να διέσχισε το «Κόκκινο Δάσος», την πιο τοξική ζώνη στο πυρηνικό εργοστάσιο του Τσερνόμπιλ.

Φωτογραφία που εικάζεται ότι δείχνει Ρώσους στρατιώτες που βρίσκονται για νοσηλεία στο Γκομέλ, μετά από έκθεση σε ραδιενέργεια

Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι η συγκεκριμένη ζώνη είναι τόσο τοξική, ώστε ακόμη και το εξειδικευμένο προσωπικό χρειάζεται να λάβει ειδική άδεια, προκειμένου να περάσει από εκεί.

Επίσης, δύο Ουκρανοί εργαζόμενοι της ουκρανικής κρατικής υπηρεσίας για τον έλεγχο της ζώνης του πρώην πυρηνικού εργοστασίου της ΕΣΣΔ, μίλησαν στο Reuters και ανέφεραν ότι είδαν ρωσικά τανκς και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα να κινούνται μέσα από το «Κόκκινο Δάσος».

Με βάση το βρετανικό δημοσίευμα, φέρεται οι Ρώσοι στρατιώτες που εκτέθηκαν στη ραδιενέργεια να νοσηλεύονται σε νοσοκομείο του Γκομέλ στη Λευκορωσία, ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση από την ρωσική πλευρά.

Η ανάρτηση του Γιαροσλάβ Γεμελιανένκο:

Чергову партію опромінених радиацією російських терористів, що захопили Чорнобильську зону, сьогодні привезли в…

Posted by Yaroslav Yemelianenko on Wednesday, March 30, 2022