Δύο Ουκρανοί βρίσκονται μεταξύ των θυμάτων της επίθεσης ενόπλου που σημειώθηκε χθες, Τρίτη, το βράδυ σε προάστιο του Τελ Αβίβ, ανακοίνωσαν σήμερα οι ισραηλινές και ουκρανικές αρχές. «Δύο Ουκρανοί πολίτες 23 και 32 ετών» βρίσκονται μεταξύ των θυμάτων της επίθεσης, η οποία προκάλεσε τον θάνατο πέντε ανθρώπων, ανάμεσα στους οποίους ένας αστυνομικός, χθες το βράδυ στο Μπνέι Μπρακ, προάστιο του Τελ Αβίβ στο οποίο διαμένουν κυρίως υπερορθόδοξοι εβραίοι, αναφέρει η αστυνομία σε ανακοίνωσή της.

Η πρεσβεία της Ουκρανίας στο Ισραήλ καταδίκασε σε ανακοίνωσή της «την αποτρόπαιη τρομοκρατική επίθεση στο Μπνέι Μπρακ από την οποία έχασαν τη ζωή τους πέντε άνθρωποι. Και με βαθιά λύπη επιβεβαιώνουμε ότι δύο Ουκρανοί πολίτες βρίσκονται μεταξύ των θυμάτων».

Οι ισραηλινές αρχές διευκρίνισαν ότι οι δύο Ουκρανοί που σκοτώθηκαν ήταν εργάτες κι όχι πρόσφυγες ή αιτούντες άσυλο, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Από την έναρξη της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, στις 24 Φεβρουαρίου, χιλιάδες Ουκρανοί έχουν καταφύγει στο Ισραήλ, χώρα στην οποία ζουν περισσότεροι από ένα εκατομμύριο εβραίοι από την πρώην ΕΣΣΔ.

Χθες το βράδυ, γύρω στις 20:00 τοπική ώρα, ο Ντία Χαμάρσαχ, ένας 27χρονος Παλαιστίνιος από το χωριό Γιααμπάντ στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη άνοιξε πυρ στο κέντρο του Μπνέι Μπρακ, σκοτώνοντας 5 ανθρώπους. Μεταξύ των νεκρών βρίσκονται οι δύο Ουκρανοί οι οποίοι καθόντουσαν μπροστά σε κατάστημα.

Την Κυριακή σημειώθηκε επίσης επίθεση στην πόλη Χαντέρα, στο βόρειο Ισραήλ, από την οποία έχασαν τη ζωή τους δύο αστυνομικοί, η μία εκ των οποίων είχε ισραηλινή και γαλλική υπηκοότητα.