Η κοινοβουλευτική επιτροπή που ερευνά την εισβολή στο Καπιτώλιο, στις 6 Ιανουαρίου 2021, θα επιδιώξει να πάρει κατάθεση από τη Βιρτζίνια «Τζίνι» Τόμας, μια ακτιβίστρια του Ρεπουμπλικανικού κόμματος και σύζυγο του δικαστή του Ανωτάτου Δικαστηρίου Κλάρενς Τόμας, γράφει σήμερα η εφημερίδα Washington Post.

Η επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων ερευνά την επίθεση στο Καπιτώλιο από υποστηρικτές του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ την ώρα που το Κογκρέσο ετοιμαζόταν να επικυρώσει τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών του 2020.

Το τηλεοπτικό δίκτυο CNN, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, μετέδωσε επίσης ότι τα μέλη της επιτροπής θα ήθελαν να ακούσουν τη μαρτυρία της Τόμας.

Είχε ανταλλάξει μηνύματα με τον τότε προσωπάρχη του Τραμπ

Τα μηνύματα που είχε ανταλλάξει η Τόμας με τον τότε προσωπάρχη του Τραμπ, τον Μαρκ Μίντοους, δόθηκαν στη δημοσιότητα την περασμένη εβδομάδα από την εφημερίδα και το τηλεοπτικό δίκτυο CBS. Η ίδια είχε δηλώσει σε μια συνέντευξή της ότι είχε παραστεί στο συλλαλητήριο των υποστηρικτών του Τραμπ, λίγες ώρες πριν από την εισβολή. Στα 29 μηνύματά της προς τον Μίντοους, μετά την ήττα του Τραμπ στις εκλογές, η Τόμας του ζήτησε επανειλημμένα να εργαστεί για την ανατροπή του εκλογικού αποτελέσματος.

Η επιτροπή πρόκειται να συνεδριάσει αργότερα σήμερα. Αργά το βράδυ της Κυριακής έγινε γνωστό ότι οι βουλευτές θα επιδιώξουν να κατηγορηθούν για ασέβεια απέναντι στο Κογκρέσο ο πρώην σύμβουλος του Λευκού Οίκου για θέματα εμπορίου Πίτερ Ναβάρο και ο πρώην αναπληρωτής προσωπάρχης Ντάνιελ Σκαβίνο επειδή δεν υπάκουσαν στην κλήτευση να καταθέσουν.

Ο δικαστής Κλάρενς Τόμας, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα εισήχθη σε νοσοκομείο με λοίμωξη, ήταν ο μόνος που διαφώνησε τον Ιανουάριο, όταν το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε το αίτημα του Τραμπ ο οποίος ζητούσε να μην δοθούν στην επιτροπή της Βουλής τα αρχεία του Λευκού Οίκου.