Δύο 16χρονα αγόρια από την Αϊόβα χρησιμοποίησαν ένα ρόπαλο του μπέιζμπολ για να σκοτώσουν την καθηγήτρια ισπανικών τους ενώ στη συνέχεια, ένα από τους θύτες καυχήθηκε για τη βίαιη δολοφονία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως αποκαλύπτουν νέα δικαστικά έγγραφα.

Οι λεπτομέρειες, οι οποίες περιγράφονται σε ένταλμα έρευνας που αποκαλύφθηκε την Τρίτη, έρχονται καθώς και οι δύο έφηβοι περιμένουν ακόμα ακροάσεις για το αν θα πρέπει να δικαστούν ως ενήλικες για την υπόθεση.

Ο Jeremy Goodale και ο Willard Miller κατηγορούνται για τη δολοφονία της καθηγήτριας του Fairfield High School Noheme Graber, 66 ετών, το κακοποιημένο σώμα της οποίας βρέθηκε στις 2 Νοεμβρίου πεταμένο σε ένα πάρκο λίγες ώρες αφότου δηλώθηκε η εξαφάνισή της.

Είχαν κρύψει το πτώμα της καθηγήτριας κάτω από ένα μουσαμά – Τους πρόδωσε το Snapchat

Καθηγήτρια ισπανικών δολοφονήθηκε από μαθητές της

Το πτώμα της Graber ανακαλύφθηκε με τραύμα στο κεφάλι «κάτω από έναν μουσαμά, ένα καροτσάκι και σιδηροδρομικές ράβδους», όπως έδειχναν τα δικαστικά αρχεία που είχαν προηγουμένως δημοσιοποιηθεί.

Αλλά το ένταλμα έρευνας που αποκαλύφθηκε την Τρίτη έδειξε ότι οι ερευνητές επικεντρώθηκαν στο ζευγάρι όταν ένας φίλος παρέδωσε τα μηνύματα Snapchat του Goodale που έδειξαν ότι οι δύο «συμμετείχαν στον σχεδιασμό, την εκτέλεση και τη διάθεση αποδεικτικών στοιχείων» στη φρικιαστική δολοφονία, αναφέρει το πρόσφατα δημοσιευμένο ένταλμα έρευνας.

Ο Goodale περιέγραψε στα μηνύματα πώς το ζευγάρι είχε πραγματοποιήσει παρακολούθηση της Graber και περιέγραψε πώς τη σκότωσαν και πέταξαν το πτώμα. Το αυτοκίνητο της Graber καταγράφηκε σε βίντεο παρακολούθησης να μπαίνει και να βγαίνει από το πάρκο την ημέρα που αποκαλύφθηκε το πτώμα της δασκάλας.

Το κίνητρο για το σοκαριστικό έγκλημα δεν έχει αποκαλυφθεί, καθώς οι δικηγόροι των εφήβων αγωνίζονται να κρατήσουν πολλά έγγραφα της παράξενης υπόθεσης μακριά από τη δημοσιότητα. Οι δικηγόροι προσπάθησαν επίσης να εμποδίσουν τα μέσα ενημέρωσης και το κοινό να καλύψουν μια ακρόαση της Πέμπτης σχετικά με το αν η υπόθεση θα πρέπει να μεταφερθεί στο σύστημα ανηλίκων, αλλά ένας δικαστής απέρριψε το αίτημα αυτό την Τρίτη.