Ρώσοι στρατιώτες πυροβολούν αθώους πολίτες και βιάζουν ντόπιες σε μια εκστρατεία τρόμου στην ουκρανική πόλη Ιρπίν, σύμφωνα με δημοσίευμα ουκρανικής ιστοσελίδας. Η Αναστασία Ταράν, μια 30χρονη σερβιτόρα που διέφυγε από το Ίρπιν, περιέγραψε πώς η εισβολή των ρωσικών δυνάμεων έχει μετατρέψει την πόλη σε «κόλαση», ανέφερε το Euromaidan Press.

«Υπάρχουν πολλοί Ρώσοι στρατιώτες εκεί έξω που απλά πυροβολούν ανθρώπους, που μπαίνουν σε σπίτια και στην καλύτερη περίπτωση απλά διώχνουν τους ανθρώπους από εκεί», δήλωσε η Ταράν, η οποία τώρα παρέχει συμβουλές στο Instagram για το πώς να φύγουν από την πόλη.

«Βιάζουν γυναίκες και οι νεκροί απλά πετιούνται στους δρόμους. Ανοίγουν τα υπόγεια όπου κρύβονται οι άνθρωποι και τους πυροβολούν».

«Έχουν ήδη ξεκινήσει οι μαζικοί βιασμοί γυναικών»

Η συγκλονιστική περιγραφή της νεαρής γυναίκας ακολουθεί εκείνη της 27χρονης Svetlana Zorina, κατοίκου της Χερσώνας, η οποία πρόσφατα ισχυρίστηκε ότι τα στρατεύματα κατοχής έχουν κακοποιήσει σεξουαλικά γυναίκες.

«Έχουν ήδη αρχίσει να βιάζουν τις γυναίκες μας. Υπήρξαν πληροφορίες από ανθρώπους που γνωρίζω προσωπικά ότι ένα 17χρονο κορίτσι – της συνέβη και στη συνέχεια τη σκότωσαν», δήλωσε στο CNN.

Η Τάραν, η οποία κατάγεται από το Ενερχοντάρ, ζούσε τα τελευταία τέσσερα χρόνια στο Ιρπίν, όπου μαζί με τον σύζυγό της βρέθηκαν στις μάχες και πέρασαν μια εβδομάδα χωρίς επικοινωνία, πρόσβαση στο διαδίκτυο, ηλεκτρικό ρεύμα, θέρμανση ή νερό.

Ουκρανή με τη γάτα της

«Ένας τύπος από το Λουχάνσκ ζούσε στο σπίτι μας, το είχε ήδη βιώσει. Συγκέντρωσε όλους τους υπόλοιπους γείτονες και είπε ότι τα πράγματα θα χειροτερέψουν», είπε. «Υποστήριξε ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή να φύγουμε. Μαζέψαμε τα πράγματα με δική μας ευθύνη. Ο καθένας πήρε ό,τι μπορούσε. Είχαμε μόνο τα χαρτιά μας και τις γάτες μας», πρόσθεσε η Ταράν.

Η νεαρή γυναίκα είπε ότι βρίσκεται τώρα στο Λβιβ με τον σύζυγό της και τις τρεις γάτες της.

Πτώματα στην Ουκρανία

«Οι Ρώσοι χρησιμοποιούν το βιασμό ως εργαλείο πολέμου»

Τα στρατεύματα εισβολής φέρονται να «χρησιμοποιούν τον βιασμό ως μέσο πολέμου» κατά των Ουκρανών γυναικών. Η γενική εισαγγελέας της Ουκρανίας, Ιρίνα Βεντίκτοβα, ξεκίνησε την πρώτη επίσημη έρευνα για βιασμό από στρατεύματα του Πούτιν, αφού ένας μεθυσμένος στρατιώτης φέρεται να εισέβαλε σε σπίτι, να σκότωσε έναν άνδρα και να βίασε επανειλημμένα τη γυναίκα του.

Πόλεμος στην Ουκρανία

Η εισαγγελέας δήλωσε ότι δύο στρατιώτες επιτέθηκαν στη γυναίκα στο Μπροβαρί, στο ανατολικό Κίεβο. Ο ένας φέρεται να έχει ταυτοποιηθεί και αναζητούνται κατηγορίες. Πρόσθεσε ότι, αφού πυροβόλησαν τον σύζυγο και επιτέθηκαν σεξουαλικά στη σύζυγό του, το ζευγάρι απείλησε το παιδί τους με όπλα. Η γυναίκα που δέχθηκε την επίθεση φέρεται να επέζησε και να έδωσε στοιχεία στους ερευνητές.

Οι ισχυρισμοί για βιασμούς έχουν πληθύνει μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, και έχουν αναφερθεί ακόμη και από τον υπουργό Εξωτερικών του Κιέβου, ο οποίος δήλωσε ότι υπάρχουν «πολυάριθμες περιπτώσεις» εισβολής στρατευμάτων που επιτίθενται σεξουαλικά σε γυναίκες.

Η Βενεντίκτοβα δήλωσε ότι οι εισαγγελείς θα «βρουν κάθε κακοποιό» και θα τον κάνουν να αντιμετωπίσει την πλήρη «αυστηρότητα του νόμου».