Νέες πυραυλικές επιθέσεις συνταράσσουν το Κίεβο το πρωί της Τετάρτης κι ενώ συνεχίζεται για 21η μέρα ο πόλεμος στην Ουκρανία. Βίντεο που βλέπουν το φως της δημοσιότητας δείχνουν καπνούς από φωτιά ενώ ακούγονται σειρήνες. Ακόμη μια πολυκατοικία, 12 ορόφων, στο Κίεβο έγινε στόχος επίθεσης νωρίτερα. Υπάρχουν 2 τραυματίες και 37 άνθρωποι έχουν απεγκλωβιστεί, σύμφωνα με πληροφορίες.

Όπως μετέδωσε ο απεσταλμένος του ΣΚΑΪ στην ουκρανική πρωτεύουσα, Μίλτος Σακελλάρης δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό τι είδους κτήρια επλήγησαν, αν δηλαδή ήταν κυβερνητικά ή πολυκατοικίες με αμάχους πολίτες ωστόσο υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες.

Ισχυρές εκρήξεις από τα ξημερώματα

Πολλές ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν σήμερα τα ξημερώματα στο Κίεβο, ενώ στη συνέχεια ήταν ορατές στήλες μαύρες καπνού στον ουρανό, μετέδωσε το AFP, καθώς ο ρωσικός στρατός εντείνει τις τελευταίες ημέρες την επίθεσή του εναντίον των πόλεων της Ουκρανίας.

Περίπου στις 06:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) ακούστηκαν στο δυτικό τμήμα του Κιέβου τουλάχιστον τρεις ισχυρές εκρήξεις.

Πολλές στήλες πυκνού, μαύρου καπνού φάνηκαν στον ουρανό, όπως και χθες Τρίτη όταν ο ρωσικός στρατός βομβάρδισε κτίρια κατοικιών στην ουκρανική πρωτεύουσα με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι.

Και άλλες εκρήξεις ακούστηκαν νωρίς το πρωί στο Κίεβο.

Προς το παρόν οι τοπικές αρχές δεν έχουν ανακοινώσει απολογισμό θυμάτων, ενώ οι δημοσιογράφοι δεν μπορούν να μετακινηθούν στο Κίεβο, αφού χθες ο δήμαρχος της ουκρανικής πρωτεύουσας Βιτάλι Κλίτσκο κήρυξε απαγόρευση κυκλοφορίας για 35 ώρες, η οποία τέθηκε σε ισχύ χθες στις 20:00.

Στο Κίεβο ισχύει 35ώρη απαγόρευση κυκλοφορίας, λόγω των ρωσικών επιδρομών.

Μέσα σε λίγες ώρες, έχουν χτυπηθεί τέσσερα κτήρια στα περίχωρα του Κιέβου.

«103 παιδιά έχουν μέχρι στιγμής σκοτωθεί στον πόλεμο»

Στο μεταξύ, η γενική εισαγγελέας της Ουκρανίας ανακοίνωσε σήμερα ότι μέχρι στιγμής 103 παιδιά έχουν σκοτωθεί στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν πλήξει περισσότερα από 400 εκπαιδευτικά ιδρύματα και 59 από αυτά έχουν καταστραφεί, έγραψε στη σελίδα της στο Facebook η γενική εισαγγελέας Ιρίνα Βενεντίκτοβα. Το Reuters δεν ήταν σε θέση άμεσα να διακριβώσει την πληροφορία.