Για πρώτη φορά μετά από πολλές ημέρες λειτούργησε ανθρωπιστικός διάδρομος στη Μαριούπολη και σύμφωνα με ουκρανικά ΜΜΕ οι πρώτοι άμαχοι που εγκατέλειψαν την πόλη έφτασαν σε ασφαλές μέρος στη Ζαπορίζια. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές κατάφεραν και έφυγαν 600 άνθρωποι.

Πάντως, οι ουκρανικές αρχές συνεχίζουν να υποστηρίζουν πως οι Ρώσοι δεν επιτρέπουν να μπει στην πόλη κομβόι ανθρωπιστικής βοήθειας. Στη Μαριούπολη εδώ και μέρες έχει κοπεί η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, έχει κοπεί το νερό και τα τρόφιμα είναι λιγοστά.

Στο μεταξύ, ο ουκρανικός στρατός ανέφερε πως απέκρουσε ρωσική επίθεση για την κατάληψη του ελέγχου της Μαριούπολης. Το Γενικό Επιτελείο σε ανακοίνωσή του υποστήριξε πως οι ρωσικές δυνάμεις οπισθοχώρησαν έχοντας υποστεί σημαντικές απώλειες.

Το λιμάνι της Μαριούπολης και η πόλη που βρίσκονται στην Αζοφική Θάλασσα βρίσκονται υπό πολιορκία εδώ και παραπάνω από δέκα ημέρες.

Σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους περισσότερο από 2.500 κάτοικοι έχουν χάσει τη ζωή τους από τα συνεχόμενα ρωσικά πυρά.

Παράλληλα, εικόνες που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τον δορυφόρο της εταιρίας Maxar Technologies παρουσιάζει μέρος της καταστροφής που έχει υποστεί η πόλη της Μαριούπολης από τις επιθέσεις των ρωσικών δυνάμεων. Επιπλέον, δημοσιεύθηκαν φωτογραφίες και από το Ιρπίν, στα περίχωρα του Κιέβου όπου επίσης καταγράφηκαν σφοδρές μάχες, αλλά και από το Φιδονήσι.