Νέος γύρος βομβαρδισμών φέρεται να ξεκίνησε από την Ρωσία, παρά την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, καθώς βίντεο που κυκλοφορούν στα social media δείχνουν να σημειώθηκαν εκρήξεις σε πυρηνικό και ατμοηλεκτρικό σταθμό της χώρας.

Ο ειδησεογραφικός οργανισμός NEXTA ανέβασε στο Twitter βίντεο, στα οποία φαίνονται πυκνοί καπνοί από εκρήξεις. Με βάση όσα αναφέρουν στη λεζάντα, σημειώνουν ότι πρόκειται για ρωσικά χτυπήματα στο πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια και στον ατμοηλεκτρικό σταθμό του Ενέργκονταρ.

Πυκνός καπνός κοντά στην Ζαπορίζια:

Καπνοί στον ατμοηλεκτρικό σταθμό του Ενέργκονταρ:

Σημειώνεται, ότι ο επικεφαλής του πυρηνικού παρατηρητηρίου του ΟΗΕ Ραφαέλ Γκρόσι είχε ανακοινώσει πως η Ρωσία κατέλαβε τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια, όμως οι ουκρανικές αρχές διαψεύδουν την είδηση μέχρι στιγμής.

Ύποπτα σημάδια σε διπλωματικά κτίρια

Ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ουκρανία Μάτι Μαάσικας, μέσω social media, ανέφερε ότι έχουν βρεθεί ύποπτα σημάδια σε κτίρια που βρίσκονται διπλωμάτες.

Σύμφωνα με τον ίδιο, φέρεται να τοποθετήθηκαν, ώστε οι συγκεκριμένες εγκαταστάσεις να βομβαριστούν από τις ρωσικές δυνάμεις.

«Έρχονται κι άλλες “διπλωματικές απώλειες”; Σημάδια όπως αυτά βρέθηκαν σε περισσότερα από ένα κτίρια διπλωματικών αποστολών στο Κίεβο», έγραψε χαρακτηριστικά σε ανάρτηση στο Twitter.