«Καταπέλτης» για τον Shimon Hayut ή αλλιώς Simon Leviev -τον «απατεώνα του Tinder»- ήταν πρώην σύντροφος του, η οποία αποκάλυψε το δράμα που έζησε, καθώς εξαιτίας του κατέληξε στη φυλακή, κατηγορούμενη για κλοπή.

Η Κόρτνεϊ Σιμόνς Μίλερ μίλησε στην εκπομπή «Live News» και ανέφερε ότι γνώρισε τον Ισραηλινό στην Κύπρο –του οποίου η υπόθεση έγινε ντοκιμαντέρ στο Netflix– , όταν η ίδια ήταν 20 ετών.

«Ήταν πολύ φυσιολογικός, συμπαθητικός, χαρισματικός, με αυτοπεποίθηση. Ήμασταν χαμηλόμισθοι γιατί ήμασταν και οι δύο 20 χρονών. Δεν είχε τίποτα, ούτε καν αμάξι. Για να καταλάβετε εγώ πήγαινα και τον έπαιρνα από το σπίτι για να πάει όπου θέλει», είπε χαρακτηριστικά.

«Με πήρε τηλέφωνο όταν ακόμα ήταν στο Ισραήλ για να μου πει ότι έλεγε ψέματα. Ότι ο πατέρας του τον έστειλε στην Κύπρο για να μάθει την αξία του χρήματος και ότι θα επιστρέψει με ένα μεγάλο χρηματικό ποσό και θα το επενδύσει στο νησί», είπε στη συνέχεια.

Το κόλπο που την οδήγησε στη φυλακή

Η Μίλερ πίστεψε όσα είπε ο Shimon Hayut και δέχτηκε να δουλέψει ως προσωπική του βοηθός με μισθό 3.000 ευρώ τον μήνα.

«Η πρώτη δουλειά ήταν να νοικιάσω ένα αμάξι για εκείνον. Και μου εξήγησε ότι ήθελε ένα πολύ ακριβό αμάξι και τον ρώτησα γιατί και μου είπε “είμαι 20 χρονών. Οι επιχειρηματίες που θα συναναστρέφομαι είναι πολύ μεγαλύτεροι μου και θέλω να τους εντυπωσιάσω”», είπε στην εκπομπή.

Παρόλα αυτά, σημείωσε πως «αποδείχθηκε ότι η πιστωτική κάρτα που μου έδωσε για να νοικιάσω το αμάξι ήταν κλεμμένη. Ήταν πολύ έξυπνος. Ακόμα και όταν συλληφθήκαμε και βρεθήκαμε στο αστυνομικό τμήμα μου λέει “Ω Κόρτνεϊ μπορείς να κρατήσεις το πορτοφόλι μου;”».

«Και του λέω ναι φυσικά κι έβαλα το πορτοφόλι του στην τσάντα μου οπότε όταν με συνέλαβαν το πορτοφόλι με την κλεμμένη κάρτα ήταν στην κατοχή μου, όχι στη δική του. Ήταν πολύ μεθοδικός. Ήξερε τι έκανε», συμπλήρωσε στη συνέχεια

«Η γιαγιά μου πλήρωσε την εγγύηση»

Το πρώτο θύμα του Ισραηλινού απατεώνα σημείωσε πως πέρασε τρεις εβδομάδες στις φυλακές της Λεμεσού και κατάφερε να βγει με εγγύηση που πλήρωσε η γιαγιά της.

Επίσης, για χρόνια μετά την αποφυλάκιση της, δυσκολευόταν να εμπιστευτεί ανθρώπους και να εργαστεί, καθώς την ο κόσμος την θεωρούσε απατεώνισσα.

«Ο Σάιμον καταστρέφει τις ζωές 10 ανθρώπων την ημέρα. Είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος που πρέπει να δικαστεί. Πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη», είπε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων.