Το Netflix τάραξε τα «νερά» για ακόμη μία φορά με την νέα σειρά «The Tinder Swindler», η οποία εξιστορεί την ιστορία του Shimon Hayut, του μεγαλύτερου απατεώνα του Tinder. Πρόκειται για έναν 31χρονο από το Ισραήλ, ο οποίος «ψάρευε» στη γνωστή πλατφόρμα γνωριμιών γυναίκες, στις οποίες συστήνονταν ως ένας πλούσιος κροίσος και στη συνέχεια αποσπούσε μεγάλα χρηματικά ποσά για να κάνει πολυτελή ζωή.

Την σειρά – ντοκιμαντέρ έχουν δημιουργήσει οι παραγωγοί του «Don’t F**ck With Cats» και η πρεμιέρα έγινε στις 2 Φεβρουαρίου και επικράτησε παραλήρημα.

Μέσα σε λίγες ώρες ο λογαριασμός του Shimon Hayut στο Instagram έπεσε από τα χιλιάδες μηνύματα, ενώ το Tinder εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία επισημοποιεί πως έπεσε ο λογαριασμός που διατηρούσε ο 31χρονος, σύμφωνα με το insider.com.

Ποιος είναι ο μεγαλύτερος απατεώνας του Tinder

Ο Shimon Hayut είναι από το Ισραήλ και μέσω του Tinder αναζητούσε «συντρόφους», στις οποίες συστήνονταν ως γιος ενός Ισραηλινού μεγιστάνα ο οποίος ασχολείται με το εμπόριο διαμαντιών.

Εφόσον γινόταν η πρώτη επικοινωνία, ζητούσε να τού καταβάλουν μεγάλα χρηματικά ποσά, γιατί είτε αντιμετώπιζε «πρόβλημα» με τους λογαριασμούς του, είτε ήταν «στόχος» δολοφόνων…, τα οποία θα επέστρεφε σύντομα σύμφωνα με τον ίδιο.

Με αυτή την τακτική απέσπασε χιλιάδες ευρώ και δολάρια, ενώ η δράση επεκτείνεται σχεδόν σε όλη την Ευρώπη.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, το γεγονός πως καταδικάστηκε για τρία χρόνια σε φινλανδική φυλακή για εξαπάτηση πολλών γυναικών, προκειμένου να χρηματοδοτήσουν τον πλούσιο τρόπο ζωής του.

Η αποκάλυψη

Ο Shimon Hayut απολάμβανε μια πολυτελή ζωή με τα λεφτά άλλων, όμως μία γυναίκα που υπήρξε θύματα του, υποψιάστηκε ότι υπήρχε κάτι περίεργο στην υπόθεση, μέχρι που τελικά τον ξεσκέπασε.

Έτσι, συνεργάστηκε αμέσως με τις αρχές και το 2019 ο 31χρονος Ισραηλινός συνελήφθη στον διεθνή Αερολιμένα «Ελ. Βενιζέλος», με προορισμό τα Τίρανα Αλβανίας.

Συγκεκριμένα, κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκαν τα πραγματικά του στοιχεία και έγινε διασταύρωση με όσα κατέθεσε στην Ιντερπόλ η πρώην σύντροφος του.

Την πληροφορία είχε δώσει στην Ιντερπόλ, ένα από τα θύματα του, η οποία μάλιστα εξιστορεί στο ντοκιμαντέρ με κάθε λεπτομέρεια, πώς συνέβη το γεγονός. Ο Χαγιούτ συνελήφθη καθώς εκκρεμούσε σε βάρος του διεθνές ένταλμα των αρχών του Ισραήλ για σωρεία, κλοπών, απατών, κλοπή από εργοδότη και πλαστογραφία.

Μάλιστα, εκτιμάται ότι κατάφερε να αποσπάσει συνολικά 10 εκατ. ευρώ από γυναίκες που έψαχναν τον έρωτα της ζωής τους, στη δημοφιλή διαδικτυακή εφαρμογή.