Έχουμε ακούσει και διαβάσει πολλά για κομπίνες που έχουν συμβεί σε διάφορα μέρη του πλανήτη με τα χρήματα που δόθηκαν ως βοήθεια για την πανδημία του κορονοϊού. Κορονοδάνειο για δολοφονία ωστόσο είναι η πρώτη φορά. Μια γυναίκα από τη Φλόριντα λοιπόν χρησιμοποίησε χρήματα από ένα δάνειο για την αντιμετώπιση της πανδημίας για να προσλάβει έναν εκτελεστή για να δολοφονήσει μία γυναίκα που θεωρούσε αντίζηλό της και που είχε βγει με τον πρώην φίλο της.

Η Τζασμίν Μαρτίνεζ φέρεται να χρησιμοποίησε το ομοσπονδιακό πρόγραμμα προστασίας μισθοδοσίας για να πληρώσει έναν ένοπλο ο οποίος και πυροβόλησε θανάσιμα τη Λεσόντ Τζόουνς και τραυμάτισε τον 3χρονο γιο της σε μια επίθεση έξω από το διαμέρισμά της στο Μαϊάμι στις 3 Μαΐου 2021, ανέφερε το NBC 6.

Θύμα εκτέλεσης στις ΗΠΑ
Το θύμα της δολοφονίας Λεσόντ Τζόουνς

Η Μαρτίνεζ είχε πάρει περισσότερα από 10.000 δολάρια τις ημέρες πριν από τη δολοφονία, αφού κατάφερε να πάρει 15.000 δολάρια συνολικά από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση ως πρόγραμμα στήριξης για την επιχείρηση που είχε.

Συνελήφθησαν ο εκτελεστής και «η πέτρα του σκανδάλου»

Η αστυνομία συνέλαβε επίσης τον άνδρα που φέρεται να είναι η «πέτρα του σκανδάλου» Ρόμιελ Ρόμπινσον και τον εκτελεστή, Τζέιβον Κάρτερ, σε σχέση με τη δολοφονία της Τζόουνς. Σύμφωνα με εντάλματα σύλληψης, ο Κάρτερ φέρεται να τράβηξε ένα βίντεο με τον εαυτό του να μετράει μετρητά λίγες ώρες μετά τον πυροβολισμό της Τζόουνς.

Συλληφθέντες σε υπόθεση δολοφονίας

«Μόλις άλλη μια μέρα στο γραφείο», είπε ο Κάρτερ στο βίντεο, σύμφωνα με την Herald.

Οι δικηγόροι των συλληφθέντων είπαν ότι οι πελάτες τους δεν είχαν κανένα ρόλο στη σχεδίαση της δολοφονίας. Η Τζόουνς φέρεται να είχε στοχοποιηθεί από την Μαρτίνεζ μετά από μια σειρά επιθέσεις που κορυφώθηκαν με το θύμα να καταθέσει σε μια υπόθεση εναντίον φίλου της Μαρτίνεζ.

Μετά τη σύλληψη της Μαρτίνεζ το 2018 για ξυλοδαρμό της Τζόουνς, το θύμα δέχτηκε επίθεση στο πάρκινγκ του δικαστηρίου από δύο άνδρες, συμπεριλαμβανομένου του νέου φίλου της Μαρτίνεζ.