Χαμός επικράτησε σε μια πτήση της American Airlines που πετούσε χθες προς την Ουάσινγκτον πραγματοποίησε εκτροπή προς το Κάνσας Σίτι. Μέλη του πληρώματος και επιβάτες χρειάστηκε να περιορίσουν έναν επιβάτη, ο οποίος δεν συμμορφώθηκε με την τήρηση των κανονισμών, όπως ανακοίνωσε η αεροπορική εταιρία.

Η πτήση 1775 από το Λος Άντζελες προς την Ουάσινγκτον προσγειώθηκε στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Κάνσας Σίτι περίπου στις 14:30 μετά το μεσημέρι τοπική ώρα, όπου και περίμεναν οι υπηρεσίες επιβολής της τάξης, σύμφωνα με μία ανακοίνωση της American Airlines.

«Ένας απείθαρχος επιβάτης επέδειξε απρόβλεπτη συμπεριφορά…, ενώ ουσιαστικά περιορίστηκε από το πλήρωμά μας και με τη βοήθεια άλλων επιβατών» ανακοίνωσε η αεροπορική εταιρία χωρίς να παρέχει περισσότερες λεπτομέρειες για το περιστατικό αυτό.

Οι αμερικανικές αεροπορικές εταιρίες έχουν αναφέρει έναν αριθμό ρεκόρ για περιστατικά απείθαρχων επιβατών, αλλά και μερικές φορές περιστατικά βίας το 2021, όπως αναφέρουν Reuters και Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ανακοίνωσε την Τρίτη ότι είναι «πλήρως δεσμευμένο» για την τιμωρία απείθαρχων επιβατών που παραβιάζουν την ομοσπονδιακή νομοθεσία.

Αεροσυνοδός χρησιμοποίησε μια καφετιέρα για να χτυπήσει τον άνδρα στο κεφάλι

Ο Mouaz Moustafa, κάτοικος της Ουάσινγκτον, ο οποίος βρισκόταν μέσα στο αεροσκάφος, δήλωσε στο CNN ότι είδε μια αεροσυνοδό να φωνάζει σε άλλη αεροσυνοδό να ανάψει τα φώτα. Το αεροπλάνο άρχισε να κατεβαίνει γρήγορα, είπε ο Moustafa.

Περισσότερα άτομα πήγαν στο μπροστινό μέρος του αεροπλάνου για να βοηθήσουν να κρατηθεί κάτω ο επιβάτης, είπε ο Moustafa. Σημείωσε ακόμη στο CNN ότι ο επιβάτης προσπαθούσε να μπει στο πιλοτήριο και να ανοίξει την πόρτα του αεροπλάνου και μια αεροσυνοδός χρησιμοποίησε μια καφετιέρα για να χτυπήσει τον άνδρα στο κεφάλι.

Όταν η πτήση προσγειώθηκε, η αστυνομία και το FBI επιβιβάστηκαν, είπε. Οι επιβάτες ταξίδεψαν με άλλη πτήση.