Ως μοντέρ στην τηλεοπτική σειρά Game of Thrones εργαζόταν η Κάθριν Τσάπελ, η γυναίκα που κατασπαράχθηκε από λιοντάρι σε πάρκο στη Νότιο Αφρική. Η 29χρονη η οποία είχε επισκεφτεί ως τουρίστρια την Νότιο Αφρική έχασε τη ζωή της όταν ένα λιοντάρι όρμηξε στο όχημα που οδηγούσε και της επιτέθηκε από το ανοιχτό παράθυρο. «Το ασθενοφόρο έφθασε πολύ γρήγορα, αλλά η γυναίκα ήταν νεκρή» δήλωσε εκπρόσωπος του Lion Park στο ραδιοφωνικό δίκτυο Talk Radio 702.

Η Τσάπελ είχε εργαστεί σε ταινίες όπως τα Captain America και Divergent ενώ ήταν μέλος της ομάδας του Game of Thrones η οποία κέρδισε το 2014 βραβείο Emmy για το επεισόδιο The Children. Η αδελφή της Τζένιφερ έγραψε στη σελίδα της στο Facebook: «Η Κέιτι ήταν μία πανέξυπνη, καλή, παράτολμη και αισιόδοξη γυναίκα». «Η ενέργειά της και το πάθος της δεν θα περιοριστούν σε ηπείρους ή ωκεανούς. Ήταν πολύ αγαπητή και μοιραζόταν την αγάπη της για ζωή με αυτούς που συναντούσε» δήλωσε.

Το πάρκο, δημοφιλής οικογενειακός προορισμός, βρίσκεται σε απόσταση μίας ώρας από το κέντρο του Γιοχάνεσμπουργκ. Γονείς και παιδιά έχουν εκεί τη δυνατότητα να χαϊδέψουν τα λιονταράκια μέσα από τα κλουβιά τους, να ταΐσουν τις καμηλοπαρδάλεις και να οργανώσουν παιδικά πάρτι. Στο πάρκο ζουν 85 λιοντάρια, ανάμεσά τους και πολύ σπάνια, τα οποία μπορεί ο επισκέπτης να πλησιάσει με το αυτοκίνητο για να τα παρατηρήσει. Παρόλα αυτά η προσέγγιση έχει υπάρξει κι άλλες φορές επικίνδυνη. Όπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο που κατέγραψε τουρίστας την ώρα που παρατηρούσε εντός αυτοκινήτου τα λιοντάρια με την παρέα του, ένα από αυτά πλησίασε το αυτοκίνητο και με το στόμα του άνοιξε την πόρτα.