Τα όρια της φαντασίας ξεπερνούν οι εικόνες που καταγράφονται σε σούπερ μάρκετ της Τουρκίας την ώρα που η ακρίβεια συνεχίζει να δείχνει το σκληρό πρόσωπό της. Σε αρκετά είδη όπως είναι ο καφές, οι σοκολάτες, το ηλιέλαιο, οι ξηροί καρποί αλλά και τα τυριά έχουν τοποθετηθεί αντικλεπτικά συστήματα για να μην είναι εύκολο να κλαπούν.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ και τον ανταποκριτική του τηλεοπτικού σταθμού στην Τουρκία Μανώλη Κωστίδη η υποτίμηση της τουρκική λίρας έχει ξεπεράσει το 45 – 50% κι ενώ αυξήθηκαν οι εξαγωγές κατά 17%, όπως σχεδίαζε ο Ερντογάν, αυξήθηκαν και οι εισαγωγές κατά… 55% κάτι που δεν περίμενε το οικονομικό επιτελείο.  ​​​​​​​

Κατακόρυφη αύξηση στις τιμές ακόμη και των κηπευτικών

Κατά τις ίδιες πληροφορίες συναγερμός επικρατεί και στις λαϊκές, με τα κηπευτικά να έχουν σημειώσει κατακόρυφη αύξηση, αλλά και άλλα χρειώδη όπως βρεφικό γάλα.

«Για μια περίοδο θα πρέπει να υποστούμε την καμπούρα του πληθωρισμού» παραδέχθηκε ο Ταγίπ Ερντογάν ενώ πρόσθεσε ότι η κυβέρνησή του θα τηρήσει την υπόσχεσή της για την καταπολέμησή του.  

«Μάς λέει ότι θα έχουμε την καμπούρα του πληθωρισμού και  παραδέχεται ότι δεν μπορεί να εμποδίσει την ακρίβεια. Αυτός είναι ο λόγος που αυξάνονται οι τιμές… Ο Ερντογάν είναι σαν το σούπερ μάρκετ. Μια λέει το ένα, μια το άλλο. Διαθέτει ό,τι ψάχνεις!» σχολίασε από την πλευρά του ο πρόεδρος του κόμματος DEVA και πρώην συνεργάτης του Ερντογάν Αλί Μπαμπατζάν. 

«Κύριε Ερντογάν πείτε μας ποια είναι η οικονομική σας πολιτική;» διερωτήθηκε ο Μπαμπατζάν.