Σοκάρει το περιστατικό που σημειώθηκε σε ζωολογικό κήπο στο Ουζμπεκιστάν, όπου μια μητέρα πέταξε ένα κοριτσάκι μέσα σε ένα κλουβί που φιλοξενεί μια καφέ αρκούδα. Στη δημοσιότητα ήρθε και το βίντεο με τις εφιαλτικές στιγμές.

Οι εικόνες από τις κάμερες ασφαλείας δείχνουν τη μητέρα να πετά το κοριτσάκι μέσα στο κλουβί. Η αρκούδα, το όνομα της οποίας είναι Zuzu, πήγε κοντά και μύρισε το κοριτσάκι. Οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου κατάφεραν να στρέψουν την προσοχή της αλλού προκειμένου να σωθεί το παιδί.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, το παιδί νοσηλεύεται με τραύμα στο κεφάλι και εκδορές από την πτώση. Η μητέρα βρίσκεται αντιμέτωπη με φυλάκιση 15 ετών αν καταδικαστεί.

Η υπηρεσία Τύπου του ζωολογικού κήπου ανακοίνωσε πως το περιστατικό συνέβη την Παρασκευή, όταν μια νεαρή γυναίκα, για άγνωστους λόγους πέταξε ένα κοριτσάκι στο κλουβί της αρκούδας, μπροστά στα μάτια των επισκεπτών. Τόσο οι επισκέπτες όσο και οι υπάλληλοι του ζωολογικού προσπάθησαν να εμποδίσουν τη νεαρή γυναίκα όταν αντιλήφθηκαν τι πήγαινε να κάνει, αλλά δεν τα κατάφεραν με αποτέλεσμα το παιδί να πέσει μέσα στο περίβολο που βρίσκεται το κλουβί της αρκούδας από ύψος 5 μέτρων.

Η καφέ αρκούδα φαίνεται ότι παρακολουθούσε τις κινήσεις της νεαρής γυναίκας, όσο εκείνη ήταν ξαπλωμένη στον περίβολο του κλουβιού, όταν πέταξε το μωρό. Στη συνέχεια το ζώο «κατέβηκε αργά στο χαντάκι που υπήρχε, πλησίασε το κοριτσάκι, το μύρισε και απομακρύνθηκε. Οι αρμόδιοι υπάλληλοι αντέδρασαν άμεσα και άρχισαν στρέφουν την προσοχή της αρκούδας αλλού ώστε να μπει μέσα σ έναν εσωτερικό χώρο, στον οποίο μπήκε αμέσως.

Οι αρμόδιοι απομάκρυναν το παιδί από τον περίβολο, το οποίο εξέτασε μια νοσοκόμα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ζωολογικού κήπου «το κοριτσάκι τραυματίστηκε πέφτοντας από ύψος σχεδόν 5 μέτρων και όχι από τα δόντια της αρκούδας».