Όσο τα ακραία καιρικά φαινόμενα χτυπάνε τον πλανήτη με σφοδρότητα τόσο περισσότερο εμφανίζονται άνθρωποι που θέλουν να δοκιμάσουν τον εαυτό τους αγγίζοντας τα όριά τους και πόσο μπορούν να επιβιώσουν σε ακραίες συνθήκες. Όταν αυτό συνδυαστεί και με διάφορα trend στα social media τότε το μείγμα μπορεί να γίνει κάπως… αηδιαστικό και ενδεχομένως επικίνδυνο.

Ένα ιδιαίτερο και περίεργο πείραμα ξεκίνησε ένας Αμερικανός τρώγοντας μόνο ωμό κρέας προκειμένου να διαπιστώσει πόσο καιρό μπορεί να επιβιώσει. Μάλιστα, άνοιξε έναν λογαριασμό στο Instagram, στον οποίο δημοσιεύει καθημερινά βίντεο και φαίνεται να καταναλώνει άψητα στήθη κοτόπουλου, μπριζόλες και κιμάδες.

Σε ένα από τα βίντεό του φαίνεται να πηγαίνει σε τοπικό σούπερ μάρκετ στην Καλιφόρνια για να διαλέξει κρέας. Μετά κάθεται και καταναλώνει τις αγορές του παρέα και με κάποιο ποτό, είτε χυμό είτε γάλα.

Τι λέει ο ίδιος για τη νέα του συνήθεια και τι επισημαίνουν οι επιστήμονες

«Ένα κομμάτι από ψιλοκομμένη αγελάδα και γάλα προβάτου. Ο μοσχαρίσιος κιμάς είναι το αγαπημένο μου γεύμα. Έχει χαμηλό κόστος, καταναλώνεις μισό κιλό σε περίπου 4 λεπτά, παίρνεις 800 θερμίδες και έχεις την τέλεια πέψη. Το μαγειρεμένο κρέας δεν έχει καθόλου θρεπτική ουσία», ανέφερε στην ανάρτησή του.

Μιλώντας στο Mark Bell’s Power Podcast, ο influencer εξήγησε ότι έχει περάσει από κάποιες διάφορες φάσεις διατροφής κατά τη διάρκεια της ζωής του. Έτρωγε επεξεργασμένα τρόφιμα προτού συνειδητοποιήσει ότι μπορούσε να αλλάξει την διατροφή του.

Στη συνέχεια έγινε vegan για μια δεκαετία και αργότερα άλλαξε και πάλι τον τρόπο διατροφής του. Άρχισε να τρέφεται κυρίως με μπριζόλες και αυγά. Παραδέχθηκε όμως, ότι η στροφή αυτή στη διατροφή του, του προκάλεσε ορισμένα προβλήματα στο σώμα του.

Πλέον βασίζει την διατροφή του στο ωμό κρέας, τα αυγά, το γάλα, ενώ καμιά φορά «χτυπάει» και ένα μπουρίτο, όταν το λαχταρίσει.

Οι επιστήμονες πάντως είναι κάθετη όσον αφορά την κατανάλωση ωμού κρέατος καθώς μπορεί μπορεί να περιέχει επιβλαβή βακτήρια, συμπεριλαμβανομένων των Salmonella, Listeria, Campylobacter και E. coli που μπορεί να προκαλέσουν τροφική δηλητηρίαση. Αυτά τα βακτήρια καταστρέφονται όταν το κρέας μαγειρεύεται σωστά».