Ο 38χρονος με το διάσημο όνομα – αλλά καμία σχέση με τον ομώνυμο κινηματογραφικό πράκτορα – είχε φτάσει να ζυγίζει 292 κιλά όταν κατέρρευσε στη δουλειά του, στο Bicester της Οξφόρδης στη Βρετανία.

Οι γιατροί τον προειδοποίησαν τότε πως αν δεν έχανε βάρος, θα έχανε τη ζωή του…

Ο James Bond υποβλήθηκε σε επέμβαση για την απώλεια βάρους και στη συνέχεια κατάφερε να χάσει 152 κιλά – σχεδόν το μισό του βάρος – αντικαθιστώντας τις τεράστιες ποσότητες junk food που κατανάλωνε με πιο υγιεινές τροφές.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, o 38χρονος αποδίδει σε πολλούς παράγοντες τον εθισμό του στο φαγητό. «Έχω Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητα και Ιδεοψυχαναγκαστική Διαταραχή, παλιά οργιζόμουν συνέχεια και το φαγητό ήταν για μένα μια ανακούφιση», εξομολογείται.

«Μετά είχα και κάποια προβλήματα στο γάμο μου που με έκαναν να θέλω να τρώω ακόμα περισσότερο», προσθέτει.
Όπως λέει, στην παιδική του ηλικία ήταν… fit, αλλά στα 16 του άρχισε να παχαίνει επικίνδυνα.

Στα τριάντα του έφτασε τα εντυπωσιακά 292 κιλά. Έτρωγε 16 σάντουιτς και 18 πακέτα τσιπς για μεσημεριανό και στη συνέχεια έξι μπέργκερ και πατάτες για βραδινό.

Όπως αφηγείται, άρχισε δίαιτα όταν οι συνάδελφοί του σχολίασαν το βάρος του αλλά στη συνέχεια κατέρρευσε στη δουλειά και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο.

Εκεί οι γιατροί τον προειδοποίησαν για τη σοβαρότητα της κατάστασής του. Χρειάστηκε να χάσει τουλάχιστον 60 κιλά για να μπορέσει να υποβληθεί σε επέμβαση και τότε, με βάρος περισσότερο από 210 κιλά, ξάπλωσε στο χειρουργικό τραπέζι.

Το στομάχι του περιορίστηκε στο μέγεθος μιας μικρής μπανάνας και λίγους μήνες αργότερα είχε απαλλαγεί συνολικά από 150 κιλά.

Σήμερα ζυγίζει 140 κιλά και έχει Δείκτη Μάζας Σώματος 43. Παραμένει παχύσαρκος αλλά είναι… ο μισός από ό,τι ήταν!
«Είναι τέλεια γιατί μπορώ να περπατήσω, να κάνω ποδήλατο, έχει αλλάξει η ζωή μου», τονίζει.