Η Γαλλία κατέγραψε 464.769 νέα κρούσματα κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα την Τρίτη. Πρόκειται για τον υψηλότερο αριθμό που έχει καταγραφεί στη χώρα από την έναρξη της πανδημίας, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Επίσης, 288 ασθενείς υπέκυψαν σε επιπλοκές της Covid-19, το ίδιο χρονικό διάστημα, ανεβάζοντας τον συνολικό απολογισμό των θυμάτων σε 100.339.

Παράλληλα, 3.881 ασθενείς νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) – 32 λιγότεροι σε σύγκριση με την προηγούμενη ημέρα.

Novavax

Πρώτες παραδόσεις του εμβολίου Novavax

Οι πρώτες δόσεις του εμβολίου Novavax κατά της Covid-19, το οποίο έλαβε το πράσινο φως από τις υγειονομικές αρχές, θα φτάσουν στη χώρα την τελευταία εβδομάδα του Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε νωρίτερα η κυβέρνηση.

Η Γαλλία αναμένεται να παραλάβει «μεταξύ 1,1 και 1,2 εκατομμυρίων δόσεων» κατά την πρώτη παράδοση και στη συνέχεια «800.000 δόσεις ανά εβδομάδα τον Μάρτιο», όπως έγινε γνωστό.

Οι υγειονομικές αρχές ελπίζουν ότι η παραλαβή του νέου εμβολίου θα πείσει τους ανθρώπους που διστάζουν να εμβολιαστούν με εμβόλια mRNA της Pfizer και της Moderna, που βασίζονται σε αυτή την νέα, καινοτόμα τεχνολογία, σύμφωνα, πάντα, με το AFP.

Το εμβόλιο Novavax χρησιμοποιεί πράγματι μια πιο κλασική τεχνολογία, παρόμοια με αυτή του εμβολίου κατά του κοκκύτη.