Η «βασιλεία» του ουρανοξύστη One World Trade Center στη Νέα Υόρκη μπορεί να φτάνει προς το τέλος της καθώς ο πήχης της τσιμεντένιας ζούγκλας στο «Μεγάλο Μήλο» ανεβαίνει ολοένα και ψηλότερα.

Ο πύργος Nordstrom Tower, που κατασκευάζεται στο Μανχάταν είχε αρχικά σχεδιαστεί να γίνει μόλις λίγα εκατοστά πιο κοντός από το One World Trade Center που είναι σήμερα το υψηλότερο κτήριο στην πόλη. Ωστόσο αυτό θα αλλάξει εφόσον προχωρήσουν τα σχέδια και ο νέος πύργος φτάσει σε ύψος 547 μέτρων!

Τα τελευταία περίπου 5,5 μέτρα θα κάνουν το υπό ανέγερση κτήριο μεγαλύτερο από τον πύργο που χτίστηκε στο «σημείο Μηδέν», εκεί που βρίσκονταν οι Δίδυμοι Πύργοι που κατέρρευσαν μετά το τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001, ο οποίος έχει ύψος 541 μέτρα.

Τα θεμέλια του Nordstrom Tower έχουν ήδη αρχίσει να κατασκευάζονται και οι εργασίες κατασκευής του αναμένεται να ολοκληρωθούν το 2018.

Παρά το αν μη τι άλλο εντυπωσιακό ύψος του, ο νέος πύργος δεν θα κερδίσει τον τίτλο του υψηλότερου κτηρίου στον κόσμο.

Το Burj Khalifa στο Ντουμπάι διαθέτει 163 ορόφους και ύψος 828 μέτρων ενώ το κτήριο Kingdom Tower στη Σαουδική Αραβία αναμένεται να φτάσει σε ύψος 1001 μέτρων!