Να μην ταξιδεύουν σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες -μεταξύ των οποίων η Γαλλία, η Γερμανία και η Βρετανία- και να τις εγκαταλείψουν αν βρίσκονται ήδη εκεί κάλεσε τους πολίτες της μια χώρα της δυτικής Ασίας, λόγω της ραγδαίας ανόδου των κρουσμάτων του κορονοϊού που οφείλεται στη μετάλλαξη Όμικρον.

Ο λόγος για το Κουβέιτ, από όπου πολλοί τουρίστες -συχνά πλούσιοι- ταξιδεύουν στην Ευρώπη, η οποία πλέον αποτελεί επίκεντρο της πανδημίας λόγω της μεγάλη εξάπλωσης του Όμικρον.

Το υπουργείο Εξωτερικών του Κουβέιτ ζήτησε, με ανακοινώσεις του που δημοσιεύθηκαν το βράδυ της Κυριακής (2/1), από τους πολίτες της χώρας να «αναβάλουν τα ταξίδια τους» εν γένει και κυρίως προς πέντε ευρωπαϊκές χώρες: τη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Βρετανία, την Ισπανία και την Ιταλία. Επίσης τους κάλεσε να «εγκαταλείψουν» αυτές τις χώρες και να επιστρέψουν στο Κουβέιτ «λόγω της σημαντικής και πρωτόγνωρης ανόδου του αριθμού των κρουσμάτων» της covid-19, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο αριθμός των νέων μολύνσεων στο Κουβέιτ, που μετρά περίπου 4 εκατομμύρια κατοίκους, αυξάνεται ραγδαία και έχει εικοσαπλασιαστεί μέσα σε ένα μήνα, φτάνοντας χθες περίπου τις 600. Τα κρούσματα της covid-19 σημειώνουν άνοδο και σε άλλες χώρες του Κόλπου. Στη Σαουδική Αραβία από την 1η Φεβρουαρίου θα είναι υποχρεωτική η αναμνηστική δόση εμβολίου προκειμένου οι πολίτες να εισέρχονται στους δημόσιους χώρους.