Με τα σενάρια για πρόωρες εκλογές στην Τουρκία να βρίσκονται πλέον στην καθημερινότητα της χώρας, ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είδε τη δημοτικότητά του να πέφτει κι άλλο τη στιγμή που οι Δήμαρχοι της Κωνσταντινούπολης και Άγκυρας, Εκρέμ Ιμάμογλου και Μασούντ Γιαβάς, αντίστοιχα, αποκτούν ολοένα και περισσότερους υποστηρικτές που θα τους ήθελαν στη θέση του Προέδρου.

Όπως παρουσίασε ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ, η δημοσκόπηση της εταιρίας Metropoli, δείχνει τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πολλές ποσοστιαίες μονάδες πίσω από τους δύο Δημάρχους. Σε ερώτηση για το αν αντίπαλος του Ερντογάν στις προεδρικές εκλογές ήταν ο Εκρέμ Ιμάμογλου, οι Τούρκοι πολίτες απάντησαν πως θα επέλεγαν τον Ιμάμογλου σε ποσοστό 48,7% έναντι 36,6% του Ερντογάν. Μάλιστα, σύμφωνα με τους αναλυτές στην Τουρκία τέτοιες διαφορές δύσκολα καλύπτονται και η «ψαλίδα» ακόμη κι αν κλείσει, δεν θα μπορούσε να υπάρξει ολική ανατροπή, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου.

Στην ίδια ερώτηση, αλλά αυτή τη φορά με αντίπαλο στις προεδρικές εκλογές τον Μασούντ Γιαβάς και η προτίμηση όσων συμμετείχαν στη δημοσκόπηση ήταν εναντίον του Ερντογάν. Ο Γιαβάς συγκέντρωσε το 54,4% κι ο Ερντογάν μόλις το 32,9%.