Η κυβέρνηση της Ιρλανδίας αποφάσισε το κλείσιμο των μπαρ και των εστιατορίων από τις 8 το βράδυ ενώ μειώνει και τον αριθμό των συμμετεχόντων σε όλες τις δημόσιες εκδηλώσεις, σε μια προσπάθεια να περιορίσει τη διασπορά της μετάλλαξης Όμικρον του κορονοϊού.

Ο πρωθυπουργός της χώρας δήλωσε πως τα νέα μέτρα, που επιβάλλονται από την Κυριακή, με διάρκεια 6 εβδομάδων, είναι αναγκαία, διότι η Όμικρον είναι πιθανόν να φέρει ένα επίπεδο μολύνσεων «πολύ μεγαλύτερο απ’ οτιδήποτε έχουμε δει έως σήμερα».

Ο Μάικλ Μάρτιν υπογράμμισε, μάλιστα, ότι η παραλλαγή εξαπλώνεται με «επιθετικό τρόπο» σε όλες τις ηλικιακές ομάδες.

«Η ανάγκη να επιβραδύνουμε τη διασπορά της Όμικρον και περισσότεροι άνθρωποι να κάνουν την αναμνηστική δόση του είναι ξεκάθαρη», σημείωσε, ενώ πρόσθεσε, σε τηλεοπτικό διάγγελμά του: «Πρέπει να υπάρξει μια πολύ μεγάλη και άμεση μείωση των επαφών μεταξύ των ανθρώπων προκειμένου να αποτρέψουμε το ενδεχόμενο η Όμικρον να μας κατακλύσει».

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ, τα κρούσματα Covid-19 στην Ιρλανδία έχουν μειωθεί τις τελευταίες ημέρες, όμως η κυβέρνηση αναμένει μια αύξηση των μολύνσεων, όπως δηλώνουν τα στελέχη της, καθώς η παραλλαγή Όμικρον εξαπλώνεται.

Σήμερα η Όμικρον αντιπροσώπευε το 35% των κρουσμάτων στην Ιρλανδία, ένας αριθμός σημαντικά αυξημένος από την Τρίτη (14%), κατά τους υγειονομικούς αξιωματούχους.

Σημειώνεται πως το 90% των ενηλίκων στην Ιρλανδία έχει εμβολιαστεί και περίπου το ένα τρίτο εξ αυτών έχει επίσης λάβει μια αναμνηστική δόση.