Διπλασιασμό της περιοχής που ερευνάται με στόχο τον εντοπισμό του χαμένου αεροσκάφους της Malaysia Airlines αποφάσισαν οι αρμόδιοι, εάν δεν υπάρξει κανένα εύρημα στο πεδίο που ερευνάται σήμερα.

Την ανακοίνωση έκαναν υπουργοί από την Αυστραλία, τη Μαλαισία και την Κίνα οι οποίοι συναντήθηκαν για να συζητήσουν την πρόοδο των ερευνών.

Το αεροσκάφος που εκτελούσε την πτήση MH370 από την Κουάλα Λουμπούρ προς το Πεκίνο εξαφανίστηκε στις 8 Μαρτίου του 2014 με 239 επιβαίνοντες. Πιστεύεται πως συνετρίβη στα ανοιχτά της δυτικής ακτής της Αυστραλίας αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί ίχνος του.

Οι ερευνητικές ομάδες χρησιμοποιούν εξελιγμένα σόναρ και «χτενίζουν» περιοχή 60.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων στο βυθό δυτικά του Περθ.

Η επέκταση του ερευνητικού πεδίου σημαίνει τουλάχιστον άλλον ένα χρόνο ερευνών με δεδομένες τις αντίξοες καιρικές συνθήκες τον χειμώνα.

Οι ερευνητές ακόμα δεν γνωρίζουν τι συνέβη στο αεροσκάφος.

«Έχουμε την πεποίθηση πως ψάχνουμε στη σωστή περιοχή», δήλωσε ο Αυστραλός υπουργός Μεταφορών. «Είμαστε πεπεισμένοι πως έχουμε τον καλύτερο εξοπλισμό έρευνας, εάν το αεροπλάνο βρίσκεται σε αυτή την περιοχή, θα το βρούμε».